Double veggie - Indiase curry met venkel en naanbrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double veggie - Indiase curry met venkel en naanbrood

Double veggie - Indiase curry met venkel en naanbrood

met peultjes en puntpaprika als extra

In dit recept maak je zelf de currypasta met verse ingrediënten. Niets ingewikkelds aan en je bepaalt zelf hoe pittig het wordt.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Ui

1 tl

Verse gember

1.04 cm

Verse kurkuma

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

2.5 gram

Verse koriander

⅓ zakje(s)

Geel mosterdzaad

(Bevat Mosterd)

½

Tomatenpuree

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

85 gram

Zilvervliesrijst

150 ml

Kokosmelk

140 gram

Mais in blik

75 gram

Peultjes

½ stuk(s)

Naanbrood

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)274 kcal
Energie (kJ)1146 kJ
Vetten9.6 g
waarvan verzadigd2.1 g
Koolhydraten33.7 g
waarvan suikers16.5 g
Vezels10 g
Eiwitten9.7 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de rijst. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de ui. Rasp de gember en de verse kurkuma fijn (zie TIP). Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes en snijd de koriander grof.

Tip: Let op! Kurkuma geeft sterk af. Gebruik handschoentjes of doe een boterhamzakje om je handen voordat je gaat raspen.

Bakken en koken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de gember, de kurkuma, het mosterdzaad, de ui, de knoflook en de rode peper toe en bak 1 – 2 minuten (zie TIP). Voeg dan de tomatenpuree en venkel toe en bak nog 4 – 6 minuten. Snijd ondertussen de rode puntpaprika in dunne ringen.

Tip: Houd je niet van pittig? Voeg dan de helft van de rode peper toe, of laat hem helemaal weg.

Rijst koken
3

Kook ondertussen de rijst in de pan met deksel, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen (zie TIP).

Tip: Dit gerecht is vezelrijk maar bevat ook veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de rijst en vervang de helft van de kokosmelk door bouillon. Met de overgebleven kokosmelk kun je de volgende dag een havermoutontbijt maken.

Curry maken
4

Roer de kokosmelk los tot er geen klontjes meer in zitten. Voeg de kokosmelk toe aan de hapjespan, verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en breng het geheel zachtjes aan de kook. Giet de mais in blik af. Voeg de mais, peultjes en rode puntpaprika toe en laat, afgedekt, 10 – 12 minuten pruttelen. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Naanbrood bakken
5

Bak het naanbrood 5 – 7 minuten in de oven. Meng ondertussen de yoghurt in een kom met 1/3 van de koriander en peper en zout naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop. Serveer met het naanbrood en de yoghurt. Garneer het gerecht met de overige koriander.