Double protein - Noedelsalade met varkenshaaspuntjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double protein - Noedelsalade met varkenshaaspuntjes

Double protein - Noedelsalade met varkenshaaspuntjes

met rode peper en gebakken romaine sla

Vandaag marineer je de varkenshaaspuntjes zelf in garam masala. Dit is een geroosterd specerijenmengsel uit India dat bestaat uit onder andere steranijs, korianderzaad, komijn, karwijzaad, chili en kaneel. De romaine sla bak je, dat klinkt misschien gek, maar doordat het blad vrij stevig is leent deze slasoort zich daar perfect voor.

Allergenen :
Gluten
•Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Varkenshaaspuntjes

1 el

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

2 tl

Garam masala

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Rode ui

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Krulandijvie

75 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

2 el

Fles olijfolie

Zelf toevoegen

3 el

Ketjap manis

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3883 kJ
Energie (kcal)928 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers27.9 g
Vezels7 g
Eiwitten55 g
Zout6.8 g

Benodigdheden

•Kom
•Pan
•Rasp
•Hapjespan
•Koekenpan

Instructies

Marineren
1

Snijd de varkenshaaspuntjes in gelijke stukken en meng in een kom met de ketjap, olijfolie, sojasaus en garam masala. Laat minimaal 15 minuten marineren. Breng een pan met ruim water aan de kook voor de noedels.

Snijden
2

Schil ondertussen de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snipper de rode ui. Snijd de limoen in parten. Snijd de romaine sla fijn.

Groenten bakken
3

Kook de noedels 2 – 3 minuten. Giet af en spoel met koud water zodat de noedels niet verder garen en niet aan elkaar gaan plakken. Het is niet erg als de noedels afkoelen. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de ui met de rode peper en de gember 3 – 4 minuten. Schep de romaine erbij en roerbak tot deze begint te slinken. Breng op smaak met zout en peper.

Varkenshaaspuntjes bakken
4

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaaspuntjes met alle marinade 3 – 4 minuten (je bakt de marinade mee, waardoor je geen extra olie nodig hebt). Schep de varkenshaaspuntjes uit de pan. Blus de marinade af met 100 ml water per persoon en kook 1 minuut in.

Mengen
5

Schep de noedels door de pan met romaine, verwarm kort en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de noedels over de borden, schep de varkenshaaspuntjes erop en schenk de marinade-saus erover. Knijp de limoenparten naar smaak uit over het gerecht.