Double protein (NL) - Stamppot met rookworst, krokante boerenkool
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Double protein (NL) - Stamppot met rookworst, krokante boerenkool

zachte rode ui en spekjes

Boerenkoolstamppot Klassieker met een kleine twist door je boerenkool krokant te maken.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Ui

10 snufje

Nootmuskaat

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

150 gram

Gesneden boerenkool

2 stuk(s)

Varkensrookworst

40 gram

Spekreepjes

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1

[Plantaardige] melk

1 el

Olijfolie

¾ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4485 kJ
Energie (kcal)1072 kcal
Vetten68.6 g
waarvan verzadigd27.9 g
Koolhydraten60.7 g
waarvan suikers9.7 g
Vezels18.2 g
Eiwitten45.7 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

•Rasp
•Pan met deksel
•Bakpapier
•Kom
•Bakplaat
•Koekenpan
•Aardappelstamper

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 150 graden. Was de aardappelen grondig of schil en snijd in grove stukken. Snijd de rode ui in halve ringen. Rasp de Parmigiano reggiano en de nootmuskaat met een fijne rasp.

2

Leg 2/3 van de boerenkool in een pan met deksel. Voeg de aardappelen toe aan de pan en zet onder water. Voeg een snuf zout toe en breng aan de kook. Laat 15 - 20 minuten koken, of totdat de aardappelen gaar zijn. Voeg de laatste 6 minuten de rookworst toe. Giet af en laat goed uitstomen zonder deksel.

3

Meng ondertussen de overige boerenkool in een kom met 1 el olijfolie per persoon, de Parmigiano reggiano, peper en zout. Verspreid de boerenkool over een bakplaat met bakpapier en rooster in 15 - 20 minuten krokant.

4

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en bak de spekjes in 6 - 8 minuten krokant. Voeg 1/4 el roomboter per persoon en de ui toe aan de koekenpan. Laat de ui in 6 - 8 minuten zacht worden.

5

Stamp de aardappelen en boerenkool tot een grove stamppot. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg 1 tl mosterd per persoon toe en breng op smaak met peper, zout een een snuf nootmuskaat.

6

Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de rookworst, spekjes en ui. Garneer met de krokante boerenkool.