Double protein (NL) - Kippendijfilet met gepofte paprika
Double protein (NL) - Kippendijfilet met gepofte paprika

Double protein (NL) - Kippendijfilet met gepofte paprika

met rijst en feta

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk
•Almonds

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1.5 piece

Red bell pepper

¼ piece

Lemon

4 piece

Chicken thigh fillet

1 sachet(s)

Mexican-style spices

85 g

White long grain rice

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

50 g

Feta

(Contains Milk)

5 g

Shaved almonds

(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

0.17 piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Energy (kJ)1705 kJ
Calories407 kcal
Fat33.3 g
Saturated Fat8.3 g
Carbohydrate15.7 g
Sugar13.3 g
Dietary Fiber8.4 g
Protein8.1 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Parchment Paper
•Baking Sheet
•Pan with Lid
•Bowl
•Casserole with Lid
•Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Paprika roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 175 ml water per persoon in een pan en verkruimel er 1/6 bouillonblokje per persoon boven. Snijd ondertussen de rode paprika in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster de paprika 20 – 25 minuten.

Tip: De garingstijd kan langer zijn als je een combimagnetron gebruikt. Wil je niet langer wachten? Snijd de paprika dan in kleinere stukken.

Kip op smaak brengen
2

Pers ondertussen de citroen uit. Meng de kippendijfilet in een kom met 1 el olijfolie per persoon en 2 tl Mexicaanse kruiden per persoon.

Kip bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de kip 2 minuten aan elke kant. Haal uit de pan.

Kip garen
4

Voeg de rijst, de bouillon, 2 tl citroensap per persoon en 1 tl Mexicaanse kruidenmix per persoon toe aan de hapjespan en roer goed door. Leg de kip in de rijst, draai het vuur middellaag en laat, afgedekt, 20 – 25 minuten garen, of tot de rijst beetgaar is. Roer de rijst regelmatig door (zie TIP).

Tip: Hoe snel de rijst de bouillon opneemt, is sterk afhankelijk van de grootte van de pan. Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droog wordt.

Smaakmakers bereiden
5

Snijd ondertussen de verse bladpeterselie fijn. Verkruimel de feta. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin.

Serveren
6

Serveer de kippendijfilets met de rijst en de geroosterde paprika's en garneer met de bladpeterselie, de feta en het amandelschaafsel.