HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconDahl Met Zoete Aardappel En Kokosmelk
topBanner
Dahl met zoete aardappel en kokosmelk

Dahl met zoete aardappel en kokosmelk

met pompoenpittensalsa en kruidig naanbrood

Lees meer

Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.

Labels:VeganPopulairKlimaatbewust
Allergenen :SelderijMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

3 cm

Verse gember

150 gram

Zoete aardappel

1 zakje(s)

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

70 gram

Tomatenpuree

250 ml

Kokosmelk

75 gram

Rode splitlinzen

20 gram

Pompoenpitten

(Kan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Naanbrood

300 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

400 ml

Groentebouillon

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)911 kcal
Energie (kJ)3814 kJ
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd24.0 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels16.28 g
Eiwitten26 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Grote hapjespan met deksel
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en rasp de gember fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 1/2 cm.

Tip: (Let op: HAK integratie NL only toevoegen aan stap 1: Laat de linzen uitlekken en weeg 38 g per persoon af)

2

Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 - 4 minuten. Voeg de gember, het kerriepoeder, de Afrikaanse kruidenmix en de tomatenpuree toe. Roer goed en bak nog 2 minuten. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de hapjespan en breng aan de kook.

Tip: Dit gerecht is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de helft van de kokosmelk door bouillon en gebruik de helft van de pompoenpitten. Met de overige kokosmelk kun je de volgende ochtend havermout maken, met de pompoenpitten als topping.

3

Voeg de zoete aardappel en de rode linzen toe en breng op smaak met peper en zout. Kook de dahl, afgedekt, 18 - 20 minuten of tot de linzen en de zoete aardappel zacht zijn. Haal na 10 minuten het deksel van de pan zodat de dahl kan inkoken. Kook eventueel langer als de dahl nog erg vochtig is, of voeg een klein beetje water toe als hij te snel droogkookt.

Tip: (Let op NL only HAK integratie: Voeg de zoete aardappel toe en breng op smaak met peper en zout. Kook de dahl, afgedekt, 18 - 20 minuten of tot de de zoete aardappelen zacht zijn. Haal na 10 minuten het deksel van de pan, voeg de linzen toe en laat de dahl kan inkoken (...))

Wist je dat deze maaltijd veel voedingsvezels bevat? De voornaamste bronnen zijn de linzen en de zoete aardappel.

4

Rooster ondertussen de pompoenpitten in een koekenpan zonder bakvet tot ze beginnen te poffen. Hak de koriander fijn, rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Meng in een kleine kom de helft van de koriander, de limoenrasp, de gepofte pompoenpitten, de extra vierge olijfolie en 2 tl limoensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

5

Mix in een kleine kom de overige koriander met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier en besmeer met de korianderolie. Bak het naanbrood 5 - 7 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen en snijd door de helft.

6

Roer, wanneer de linzen gaar zijn, de spinazie door de dahl. Laat de spinazie slinken. Proef en breng op smaak met peper, zout en het overige limoensap. Verdeel de dahl over de kommen, garneer met de salsa en serveer met het naanbrood.

Tip: [voor hak integratie 'als de linzen gaar zijn'- weghalen (linzen zijn al gaar)]