HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconDahl Met Zoete Aardappel En Kokosmelk
topBanner
Dahl met zoete aardappel en kokosmelk

Dahl met zoete aardappel en kokosmelk

met pompoenpittensalsa en kruidig naanbrood

Lees meer

Wist je dat dahl in India zowel de benaming is voor dit gerecht als voor gespleten peulvruchten?

Labels:Vegan
Allergenen :SelderijMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

3 cm

Verse gember

150 gram

Zoete aardappel

1 zakje(s)

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

70 gram

Tomatenpuree

250 ml

Kokosmelk

75 gram

Rode splitlinzen

20 gram

Pompoenpitten

(Kan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Naanbrood

300 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

400 ml

Groentebouillon

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)934 kcal
Energie (kJ)3908 kJ
Vetten53.0 g
waarvan verzadigd24.0 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels9.25 g
Eiwitten26 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Grote hapjespan met deksel
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en rasp de gember fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 1/2 cm.

Tip: (Let op: HAK integratie NL only toevoegen aan stap 1: Laat de linzen uitlekken en weeg 38 g per persoon af) Dit gerecht is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de helft van de kokosmelk door een gelijke hoeveelheid bouillon en gebruik de helft van de pompoenpitten. Met de overige kokosmelk kun je de volgende ochtend havermout maken, met de pompoenpitten als topping.

2

Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 - 4 minuten. Voeg de gember, het kerriepoeder en de tomatenpuree toe. Roer goed en bak nog 2 minuten. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de hapjespan en breng aan de kook.

3

Voeg de zoete aardappel en de rode linzen toe en breng op smaak met peper en zout. Kook de dahl, afgedekt, 18 - 20 minuten of tot de linzen en de zoete aardappelen zacht zijn. Haal na 10 minuten het deksel van de pan zodat de dahl kan inkoken. Kook eventueel langer door zonder deksel als de dahl nog erg vochtig is, of voeg een klein beetje water toe als hij te snel droogkookt.

Tip: (Let op NL only HAK integratie: Voeg de zoete aardappel toe en breng op smaak met peper en zout. Kook de dahl, afgedekt, 18 - 20 minuten of tot de de zoete aardappelen zacht zijn. Haal na 10 minuten het deksel van de pan, voeg de linzen toe en laat de dahl kan inkoken (...)) Wist je dat deze maaltijd veel voedingsvezels bevat? De voornaamste bronnen zijn de linzen en de zoete aardappel.

4

Rooster ondertussen de pompoenpitten in een koekenpan, zonder boter of olie, tot ze beginnen te poffen. Hak de koriander fijn, rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Meng in een kleine kom de helft van de koriander, het limoenrasp, 2 tl limoensap per persoon, de gepofte pompoenpitten en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

5

Mix de overige koriander in een kleine kom met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier en besmeer met de korianderolie. Bak het naanbrood 5 - 7 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen en snijd door de helft.

6

Roer als de linzen gaar zijn de spinazie door de dahl en laat slinken. Proef en breng op smaak met zout, peper en het overige limoensap. Verdeel de dahl over de kommen, garneer met de salsa en serveer met het naanbrood.

Tip: [voor hak integratie 'als de linzen gaar zijn'- weghalen (linzen zijn al gaar)]