HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCurry Madras Met Linzen, Seitan En Spinazie
topBanner
Curry madras met linzen, seitan en spinazie

Curry madras met linzen, seitan en spinazie

Lees meer

Seitan is een eiwitrijk product dat al heel lang gegeten wordt in het Midden-Oosten, Azië en Rusland. Het wordt gemaakt van tarwemeel en water en is dus een perfecte vleesvervanger in deze curry madras, een gerecht uit de Indiase keuken dat zijn naam dankt aan de gelijknamige stad waar het gerecht vandaan komt.

Labels:PittigVeggie
Allergenen :SelderijMosterdMelk (inclusief lactose)SojaGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomatenpuree

2 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

2 tl

Gemalen komijnzaad

2 tl

Paprikapoeder

4 el

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 cm

Verse kurkuma

200 gram

Seitangehakt

(BevatSoja, Glutenbevattende granen)

80 gram

Linzen

85 gram

Pandanrijst

300 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

6 takje(s)

Verse koriander

Zelf toevoegen

1 tl

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 tl

Wittewijnazijn

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2677.76 kJ
Energie (kcal)640 kcal
Vetten13.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels20 g
Eiwitten51 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kleine kom
Pan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Meng de tomatenpuree, currykruiden, komijn, paprikapoeder en de helft van de yoghurt in een kom tot een currypasta. Rasp de kurkumawortel met een fijne rasp boven de kom (zie tip), breng op smaak met peper en zout en roer goed door. Zet opzij.

2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg het seitangehakt toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur.

3

Voeg vervolgens de currypasta en linzen toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de wijnazijn en 150 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Dek de pan af en laat de curry 17 – 20 minuten zachtjes stoven.

4

Kook 100 ml water per persoon voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten droog in een andere pan met deksel. Giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.

5

Scheur ondertussen de spinazie klein en hak de koriander grof. Voeg in de laatste 2 minuten de spinazie toe aan de curry en laat al roerende slinken. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rijst over de borden, schep de curry erop en garneer met de koriander en overige yoghurt.