Couscous met halloumi en gepofte paprika

Couscous met halloumi en gepofte paprika

Met limoen-knoflookolie en yoghurt

Beoordeeld met 3.3 / 4
Lees meer

Halloumi is een kaassoort die je vanwege zijn stevige structuur goed kunt verwarmen. In dit vegetarische couscousgerecht ga je halloumi grillen, waardoor hij een krokant korstje krijgt. Ook pof je zelf paprika in de oven, die hierdoor een beetje gerookt en zoet gaat smaken. De koriander en limoen vormen een frisse tegenhanger.

Labels:DiscoveryVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

2 stuks

Rode paprika

170 g

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

20 g

Rozijnen

(Kan sporen van allergenen bevatten)

20 g

Amandelen

(BevatNoten, Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Knoflookteen

12 takje

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Limoen

125 g

Halloumi

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 el

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose), Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1.25 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)3038 kJ
Energie (kcal)726 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd11.5 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers15.8 g
Vezels12 g
Eiwitten25 g
Zout2.7 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Bakpapier
Bakplaat
Oven
Saladekom
Koekenpan
InstructiesPDF
Instructies
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Leg de paprika op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met ¼ el olijfolie per persoon en pof de paprika 20 – 25 minuten in de oven. De paprika is klaar wanneer het vel begint op te bollen en er donkere plekken verschijnen. Ontvel de paprika en snijd in reepjes. Pas op! Er komt heet vocht en stoom uit.

2

Meng ondertussen de couscous en de rozijnen met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer los met een vork.

3

Hak ondertussen de amandelen grof, pers of snijd de knoflookteen fijn en hak de koriander fijn. Rasp de groene schil van de limoen met een fijne rasp uit en pers de limoen uit. Snijd de halloumi in blokjes van ongeveer 1 – 2 cm.

4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de limoenrasp en de knoflook 30 seconden. Voeg de blokjes halloumi toe, bak in 3 – 4 minuten rondom krokant en haal daarna uit de pan. Bak de gewelde couscous 1 – 2 minuten in dezelfde pan in de achtergebleven limoen-knoflookolie.

5

Meng de koriander door de couscous en breng op smaak met de extra vierge olie, peper en zout.

6

Verdeel de couscous over de borden en schep de reepjes paprika ernaast. Besprenkel de couscous met het limoensap en garneer met de halloumi en de amandelen. Serveer de yoghurt apart, zodat iedereen dit naar eigen smaak kan toevoegen.