topBanner
Couscous met halloumi en gebakken rode paprika

Couscous met halloumi en gebakken rode paprika

Met limoen-knoflookolie en yoghurt

Lees meer

Halloumi is een kaassoort die je vanwege zijn stevige structuur goed kunt verhitten. In dit vegetarische couscousgerecht ga je de kaas grillen, waardoor hij een lekker krokant korstje krijgt. Door de paprika te bakken wordt hij lekker zoet. De koriander en limoen vormen een frisse tegenhanger.

Labels:InspiratieVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Rode paprika

170 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

20 gram

Rozijnen

20 gram

Amandelen

(BevatNoten)

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 bosje(s)

Verse koriander

1 stuk(s)

Limoen

125 gram

Halloumi

(BevatMelk (inclusief lactose))

75 gram

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1.25 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3414 kJ
Energie (kcal)816 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd15.2 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers19.9 g
Vezels12 g
Eiwitten30 g
Zout2.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Saladekom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Hak de amandelen grof, pers of snijd de knoflook fijn en hak de koriander fijn. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de halloumi in blokjes van ongeveer 1 – 2 cm. Snijd de paprika in reepjes.

2

Meng in een saladekom de couscous en de rozijnen met de bouillon en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.

3

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de paprikareepjes 7 – 9 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de limoenrasp en de knoflook 30 seconden. Voeg de blokjes halloumi toe, bak in 3 – 4 minuten rondom krokant en haal daarna uit de pan. Bak de gewelde couscous 1 – 2 minuten in dezelfde pan in de limoen-knoflook olie.

5

Meng de koriander door de couscous en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, peper en zout.

6

Verdeel de couscous over de borden en schep de reepjes paprika ernaast. Besprenkel de couscous met het limoensap en garneer met de halloumi en de amandelen. Serveer de yoghurt apart, zodat iedereen dit naar eigen smaak kan toevoegen..