Skip to main content
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

met gegratineerd broodje en bospaddenstoelenpesto

Speciaal ingrediënt in je box! Dit vrolijke broodje in de vorm van een bloem fleurt je maaltijd helemaal op. Fijne zomer!

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Tarwe
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

100 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Courgette

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

40 gram

Bospaddenstoelenpesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten)

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

4 ml

Olijfolie met truffelaroma

1 stuk(s)

Seizoensbroodje

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3465 kJ
Energie (kcal)828 kcal
Vetten54.4 g
waarvan verzadigd13.5 g
Koolhydraten57.5 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels14.8 g
Eiwitten22.7 g
Zout2.4 g
Potassium572.3 mg
Calcium84.6 mg
Iron2.4 mg

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Soeppan met deksel
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui. Was de aardappelen grondig of schil en snijd in kleine blokjes. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf 3 dunne linten per persoon van de courgette. Snijd de overige courgette in blokjes.

Pompoenpitten roosteren
2

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan op laag vuur. Fruit de ui 2 minuten. Voeg de courgetteblokjes toe, draai het vuur middellaag en bak 3 minuten mee.

Soep maken
3

Voeg de aardappelen en bouillon toe aan de soeppan. Kook het geheel, afgedekt, 10 minuten op laag vuur. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in dezelfde koekenpan van de pompoenpitten en bak de courgettelinten 5 minuten op middellaag vuur. Keer halverwege om.

Broodje bakken
4

Snijd het broodje in de lengte doormidden en leg op een bakplaat met bakpapier. Besmeer met de helft van de bospaddenstoelenpesto en bestrooi met de helft van de kaas. Bak 8 minuten in de oven.

Afmaken
5

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg eventueel een scheutje heet water toe als je de soep te dik vindt. Roer de overige pesto en kaas door de soep. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over soepkommen en verdeel de courgettelinten eroverheen. Garneer met de pompoenpitten. Besprenkel met de olijfolie met truffelaroma naar smaak. Serveer met het broodje ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders