HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCourgettesoep Met Bospaddenstoelenpesto
topBanner
Courgettesoep met bospaddenstoelenpesto

Courgettesoep met bospaddenstoelenpesto

Met gegratineerde speltbaguette

Popular
Lees meer

Met pesto als smaakmaker zit je altijd goed. De bospaddenstoelenpesto geeft deze soep een complexe en gebalanceerde smaak. De courgette is het hoofdingrediënt voor de soep zelf, maar je schaaft ook linten om het gerecht mee te garneren. Zo kun je goed proeven dat de smaak van een groente anders is wanneer het een andere structuur heeft.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

200 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Courgette

15 gram

Pompoenpitten

(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)

1 stuk(s)

Kleine speltbaguette

(BevatGlutenbevattende granen)

80 gram

Bospaddenstoelenpesto

(BevatMelk (inclusief lactose), NotenKan bevattenPinda's, Selderij)

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1.5 stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3389 kJ
Energie (kcal)810 kcal
Vetten52.0 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers14.7 g
Vezels6 g
Eiwitten24 g
Zout5.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Staafmixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 400 ml water per persoon. Snipper de ui. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in kleine blokjes. Snijd of schaaf per persoon 3 dunne linten van de courgette. Snijd de overige courgette in blokjes.

2

Verhit een soeppan of grote pan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de helft van de olijfolie in de soeppan en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de courgetteblokjes toe, draai het vuur middellaag en bak al roerend 3 minuten.

3

Voeg de aardappelen en 300 ml kokend water per persoon toe aan de soeppan. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook 10 minuten, afgedekt, op laag vuur. Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de courgettelinten 5 minuten op middellaag vuur. Keer halverwege om.

4

Snijd de speltbaguette aan de bovenkant in de lengte open, maar niet helemaal door. besmeer met de helft van de pesto en bestrooi met de helft van de belegen kaas. Bak 8 minuten in de oven.

5

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra kokend water toe als de soep te dik is. Roer de overige pesto en kaas door de soep. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de soep over de soepkommen. Verdeel de courgettelinten over de kommen en garneer met de pompoenpitten. Serveer met een halve gegratineerde speltbaguette per persoon.