HelloFresh
Conchiglie met rode pesto en feta

Conchiglie met rode pesto en feta

Met rode cherrytomaten, rucola en basilicum

QUICK & EASY
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.4 / 4van de 367 beoordelingen
Lees meer

In dit pastagerecht komen alle kleuren van de Italiaanse vlag terug. Rode pesto is minder bekend dan de groene variant, maar minstens zo lekker. Hij wordt gemaakt van zongedroogde tomaten en geeft een heerlijke mediterrane smaak aan deze pasta. De rucola en het basilicum zorgen voor frisheid in het gerecht.

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Sjalot

250 g

Rode cherrytomaten

180 g

Conchiglie

(BevatGlutenbevattende granen)

75 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 g

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

80 g

Rode pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

60 g

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3485 kJ
Energie (kcal)833 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels8 g
Eiwitten21 g
Zout1.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Kleine kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Tomaten snijden
Tomaten snijden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. Snipper de sjalot en halveer de rode cherrytomaten.

Conchiglie koken
Conchiglie koken
2

Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tomaten bakken
Tomaten bakken
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Zet het vuur middelhoog, voeg de tomaten toe en roerbak 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Mengsel verhitten
Mengsel verhitten
4

Snijd ondertussen de feta in blokjes van ½ cm en scheur de blaadjes basilicum klein. Voeg de conchiglie en de rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.

Dressing maken
Dressing maken
5

Maak in een kleine kom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de rucola en de conchiglie over de borden. Besprenkel met de dressing en garneer het gerecht met de feta en het basilicum.