BestellenCadeaubon
Conchiglie met rode pesto en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Conchiglie met rode pesto en feta

Conchiglie met rode pesto en feta

Met rode cherrytomaten, rucola en basilicum

In dit pastagerecht komen alle kleuren van de Italiaanse vlag terug. Rode pesto is minder bekend dan de groene variant, maar minstens zo lekker. Hij wordt gemaakt van zongedroogde tomaten en geeft een heerlijke mediterrane smaak aan deze pasta. De rucola en het basilicum zorgen voor frisheid in het gerecht.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Sjalot

125 gram

Rode cherrytomaten

90 gram

Conchiglie

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Mosterd, Lupine, Eieren)

40 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

40 gram

Rode pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

40 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3485 kJ
Energie (kcal)833 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels8 g
Eiwitten21 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Kleine kom

Instructies

Tomaten snijden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. Snipper de sjalot en halveer de rode cherrytomaten.

Conchiglie koken
2

Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tomaten bakken
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Zet het vuur middelhoog, voeg de tomaten toe en roerbak 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Mengsel verhitten
4

Snijd ondertussen de feta in blokjes van ½ cm en scheur de blaadjes basilicum klein. Voeg de conchiglie en de rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.

Dressing maken
5

Maak in een kleine kom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rucola en de conchiglie over de borden. Besprenkel met de dressing en garneer het gerecht met de feta en het basilicum.