topBanner
Conchiglie in tonijn-pestosaus

Conchiglie in tonijn-pestosaus

met gemengde bladsla en semi-gedroogde tomaten

Lees meer

Conchiglie wordt geprezen om zijn vorm - de pastaschelpjes vullen zich perfect met de saus en leveren zo smaakvolle hapjes op!

Labels:Familie
Allergenen :VisGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

250 gram

Rode cherrytomaten

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(BevatVis)

180 gram

Conchiglie

(BevatGlutenbevattende granen)

60 gram

Slamix: spinazie, rucola en red chard

80 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

35 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

2 el

Olijfolie van de tonijn

(BevatVis)

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3525 kJ
Energie (kcal)843 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels8 g
Eiwitten25 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Sieve
Saladekom
Wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. Snipper de ui en halveer de cherrytomaten.

2

Laat de tonijn uitlekken in een zeef en bewaar de olie.

3

Kook de conchiglie in de pan met deksel, afgedekt, in 14 – 16 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Meng ondertussen de gemengde sla met een klein beetje van de groene pesto in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Snijd de semi-gedroogde tomaten fijn.

5

Verhit in een wok of hapjespan 1 el olie van de tonijn per persoon en bak de cherrytomaten en ui 5 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de tonijn, de gekookte conchiglie en de overige pesto toe. Breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de pasta met de gemengde sla en garneer met de semi-gedroogde tomaten.