Conchiglie in tonijn-pestosaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Conchiglie in tonijn-pestosaus

Conchiglie in tonijn-pestosaus

met gemengde bladsla en semi-gedroogde tomaten

Conchiglie wordt geprezen om zijn vorm - de pastaschelpjes vullen zich perfect met de saus en leveren zo smaakvolle hapjes op!

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Vis
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Rode cherrytomaten

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

90 gram

Conchiglie

30 gram

Slamix: spinazie, rucola en red chard

40 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

20 gram

Semi-gedroogde tomaten

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie van de tonijn

1 naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)531 kcal
Energie (kJ)2222 kJ
Vetten46.6 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten11 g
waarvan suikers9.2 g
Vezels4.9 g
Eiwitten14 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Sieve
Saladekom
Wok

Instructies

Voorbereiden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. Snipper de ui en halveer de cherrytomaten.

Tip: Cherrytomaten mogen dan klein zijn, maar hebben wel een hoger vitaminegehalte dan de gewone tomaat – zoals het antioxidant bétacaroteen dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.

Tonijn uitlekken
2

Laat de tonijn uitlekken in een zeef en bewaar de olie.

Conchiglie koken
3

Kook de conchiglie in de pan met deksel, afgedekt, in 14 – 16 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Salade maken
4

Meng ondertussen de slamix met een klein beetje van de groene pesto in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Snijd de semi-gedroogde tomaten fijn.

Verwarmen
5

Verhit in een wok of hapjespan 1 el olie van de tonijn per persoon en bak de cherrytomaten en ui 5 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de tonijn, de gekookte conchiglie en de overige pesto toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de pasta met de mesclun en garneer met de semi-gedroogde tomaten.