topBanner
Conchiglie in tonijn-pestosaus

Conchiglie in tonijn-pestosaus

Met cherrytomaten en gemengde sla

Lees meer

Laat je meevoeren naar Italië met dit pastagerecht in de kleuren van de Italiaanse vlag. De schelpvormige pasta is perfect voor dikke sauzen zoals deze: in elk schelpje zit een schepje tonijn met pesto. Je maakt het gerecht compleet met een frisse salade.

Labels:Family
Allergenen :VisGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

250 gram

Rode cherrytomaten

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(BevatVis)

180 gram

Conchiglie

(BevatGlutenbevattende granen)

60 gram

Mesclun

80 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

2 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3452 kJ
Energie (kcal)825 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers8.3 g
Vezels7 g
Eiwitten25 g
Zout1.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Zeef
Koekenpan
Saladekom
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. Snipper de ui en halveer de rode cherrytomaten.

2

Laat de tonijn uitlekken in een zeef en bewaar de olie.

3

Kook de conchiglie in de pan met deksel, afgedekt, 14 – 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Meng ondertussen de mesclun en een klein beetje van de groene pesto in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

5

Verhit in een wok of hapjespan 1 el olie van de tonijn per persoon en bak de cherrytomaten en ui 5 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de tonijn, de conchiglie en de overige pesto toe. Breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de pasta in tonijnsaus op de mesclun.