Skip to main content
Spookachtige kipworstjes met bovennatuurlijk lekkere aardappelpuree

Spookachtige kipworstjes met bovennatuurlijk lekkere aardappelpuree

met ketel-gestoofde rodekool, appel en nachtmerrie-nootmuskaat

4.4
(152)

Stoven is een kooktechniek waarbij voedsel licht wordt gebakken, voordat het wordt gestoofd of gekookt in een kleine hoeveelheid vloeistof. Het is perfect om voedsel sappig te houden en veel smaak te geven!

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Appel

1 snufje

Nootmuskaat

100 gram

Gesneden rodekool

½ tl

Gemalen kaneel

250 gram

Aardappelen

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1 el

Witte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Bruine basterdsuiker

120 ml

Water

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3190 kJ
Energie (kcal)763 kcal
Vetten32.4 g
waarvan verzadigd19.7 g
Koolhydraten84.8 g
waarvan suikers31.7 g
Vezels14.5 g
Eiwitten31.8 g
Zout2.4 g
Potassium1300 mg
Calcium50.5 mg
Iron1.4 mg
Hapjespan met deksel
Pan
Aardappelstamper
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.
  • Rasp een mespuntje nootmuskaat met een fijne rasp.
  • Verhit een klontje roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui met de helft van de nootmuskaat 2 - 3 minuten.
  • Voeg daarna in delen de rodekool toe en roer door. Voeg dan de appelstukjes en de witte balsamicoazijn toe en bak, afgedekt, 4 - 5 minuten op laag vuur.
Rodekool stoven
2
  • Voeg de bruine suiker, de kaneel en een flinke snuf zout toe. Voeg vervolgens de aangegeven hoeveelheid water toe.
  • Meng goed en kook het geheel, afgedekt, 45 minuten op middelhoog vuur, of tot de rodekool zacht is (zie Tip).
  • Roer regelmatig door en voeg eventueel water toe als het te droog wordt.

Tip: Laat indien nodig langer stoven en voeg eventueel extra water toe.

Aardappelen koken
3
  • Breng water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Was de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af.
  • Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg de kaas, de mosterd, een scheutje melk en een klontje boter toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de overige geraspte nootmuskaat naar smaak toe.
Serveren
4
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de worstjes in 3 minuten rondom bruin. 
  • Dek de pan af en bak 6 minuten verder op middelmatig vuur. Keer de worst regelmatig om.
  • Serveer de worstjes met de cheesy puree en de gestoofde kool ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders