HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconChicken Parmigiana
topBanner
Chicken parmigiana

Chicken parmigiana

met frietjes en salade

Lees meer

Vandaag kook jij een Amerikaanse klassieker. Gebasseerd op melanzane alla Parmigiana bestaat dit recept uit gepaneerde kip met tomatensaus en parmigiano reggiano.

Labels:Familie
Allergenen :EiMosterdGlutenbevattende granenTarweMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Half kruimige aardappelen

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

200 gram

Passata

2 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden en knoflook

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

50 gram

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe)

25 gram

Parmigiano reggiano

(BevatMelk)

1 stuk(s)

Pruimtomaat

40 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1.5 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Suiker

1 el

Roomboter

(BevatMelk)

1 tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3959 kJ
Energie (kcal)946 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels9 g
Eiwitten38 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Dunschiller
Bakplaat met bakpapier
Steelpan
Keukenpapier
Bakpapier
Diep bord
Ovenschaal
Koekenpan
Rasp
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier, maar houd ruimte over voor de kip parmigiana. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

2

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg de Italiaanse kruiden en de passata toe met per persoon: 1/2 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat zachtjes 10 minuten koken. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.

3

Dep de kipfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Snijd de kipfilet langs de zijkant in, zodat je hem open kunt klappen. Maak de kipfilet plat door deze met bakpapier te bedekken en met een pan plat te slaan. Neem een diep bord en voeg de panko toe. Smeer de kipfilet in met 1/2 van de mayonaise en haal vervolgens door de panko.

4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip 2 - 3 minuten per kant. Rasp ondertussen de parmigiano reggiano fijn. Leg de kip in een ovenschaal en verdeel de tomatensaus erover. Bedek het geheel met de helft van de geraspte parmigiano reggiano. Leg de ovenschaal naast de frietjes op de bakplaat met bakpapier en bak nog 10 - 12 minuten mee in de oven.

5

Snijd de pruimtomaat in blokjes. Voeg de pruimtomaat, rucola en veldsla toe aan een saladekom. Meng de salade vlak voor serveren met per persoon: 1/4 tl zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de frieten over de borden. Leg de kip parmigiana ernaast en garneer met de overige geraspte parmigiano reggiano. Serveer met de salade en de overige mayonaise.