Chicken Fillets with Pesto Potatoes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chicken Fillets with Pesto Potatoes

Chicken Fillets with Pesto Potatoes

met groene pesto, courgette en paprika

Courgettes zijn eigenlijk vruchten, maar worden vaak als groenten behandeld. Ze bevatten weinig calorieën en zijn rijk aan vitamine C en vezels, waardoor ze een gezonde keuze zijn voor diverse maaltijden!

Labels:
Familie
Caloriebewust
Allergenen :
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

20 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

⅓ stuk(s)

Courgette

100 gram

Kipfilethaasjes met Mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2902 kJ
Energie (kcal)694 kcal
Vetten40.3 g
waarvan verzadigd8.9 g
Koolhydraten47.4 g
waarvan suikers9.7 g
Vezels10.5 g
Eiwitten30.7 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Hapjespan

Instructies

Krieltjes bakken
1
  • Halveer eventuele grote krieltjes of snijd in vieren. 
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de krieltjes, afgedekt, 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal het deksel van de pan en bak nog 2 - 4 minuten. Schep regelmatig om.
2
Groenten en kip bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan.
  • Fruit de ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de paprikareepjes, courgette en de kipfilethaasjes toe en bak in 6 - 8 minuten rondom bruin en gaar (zie Tip).
  • Meng als de krieltjes gaar zijn de pesto erdoor.
Serveren
4
  • Verdeel de krieltjes over de borden.
  • Leg de gebakken groenten en de kipfilethaasjes ernaast.
  • Serveer met de mayonaise.