Skip to main content
Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden
Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

met avocado, tomaat en bieten-tortillachips

4.4
(3,4K)

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat? Verpak ze dan samen in een papieren zak.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Pruimtomaat

75 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja)

¼ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Avocado

40 gram

Gesnipperde rode ui

25 gram

Bieten-tortillachips

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

100 gram

Gekruid kipgehakt

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

5 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3642 kJ
Energie (kcal)870 kcal
Vetten46.9 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten73.3 g
waarvan suikers7.5 g
Vezels19.8 g
Eiwitten30.9 g
Zout2.2 g
Potassium240 mg
Calcium10.3 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pan.
  • Voeg de bulgur toe en kook in 10 - 12 minuten gaar en droog. Roer regelmatig door.
  • Snijd de puntpaprika en de tomaat in blokjes.
Gehakt bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui en puntpaprika toe en bak 1 minuut. 
  • Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
Dressing maken
3
  • Snijd de limoen in partjes.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise, Mexicaanse kruidenmix (let op: pittig! Gebruik naar smaak), de aangegeven hoeveelheid water en het sap van 1 limoenpartje per persoon.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de bulgur over kommen of diepe borden.
  • Garneer de bowl met het kipgehakt, de tomatenblokjes, de avocado, de tortillachips en de overige limoenpartjes.
  • Besprenkel met de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders