Skip to main content
Cheeseburger met gekaramelliseerde ui
Cheeseburger met gekaramelliseerde ui

Cheeseburger met gekaramelliseerde ui

met gebakken aardappeltjes en tomaat-komkommersalade

4.2
(80)

Cheddar is de perfecte kaas voor een cheeseburger: vol karakter en met een hoog vetgehalte, waardoor hij goed smelt.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

⅓ stuk(s)

Komkommer

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten: Noten, Gluten)

200 gram

Aardappelpartjes

1 stuk(s)

Half-om-half hamburger

(Bevat: Tarwe, Ei Kan bevatten: Selderij, Soja, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3704 kJ
Energie (kcal)885 kcal
Vetten47.1 g
waarvan verzadigd15.9 g
Koolhydraten76.7 g
waarvan suikers8.8 g
Vezels11.3 g
Eiwitten34.1 g
Zout2.2 g
Trans Fat0.3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelpartjes in 15 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Snijd de helft van de tomaat in plakken. Snijd de andere helft in blokjes.
Burger bakken
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de burger en de ui 8 - 10 minuten, of tot de burger gaar is. Keer regelmatig om. 
  • De ui is klaar wanneer hij zacht en zoet is.
  • Bak ondertussen de hamburgerbol 4 - 5 minuten in de oven.
Salade mengen
3
  • Snijd per hamburger 4 plakken van de komkommer en snijd de rest in blokjes.
  • Meng in een saladekom de witte balsamicoazijn met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de tomaat- en komkommerblokjes door de dressing. 
Serveren
4
  • Snijd de hamburgerbol open en smeer een laagje mosterd op de onderste helft (zie Tip).
  • Beleg met de tomaat- en komkommerplakjes, wat ui en de burger. Bestrooi met de geraspte cheddar.
  • Serveer met de aardappelen en de salade.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van mosterd? Laat de mosterd dan achterwege of serveer apart, zodat iedereen het zelf naar smaak kan toevoegen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders