Casarecce betekent huisgemaakt in het Italiaans. De specifieke vorm wordt bereikt door de pasta rond een klein stokje te rollen en is perfect om saus vast te houden.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
40 g
Avocado & pesto dip
(Contains Egg, Milk)
25 g
Herbed cream cheese
125 g
Red cherry tomatoes
50 g
Bell pepper strips
40 g
Diced chorizo
25 g
Grated mature cheese
90 g
Casarecce
25 g
Chopped ​​onion
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Sunflower oil
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce. Halveer de cherrytomaten. Kook de casarecce 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.
Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten wel meer vitaminen en mineralen, zoals kalium, vitamine A en C en foliumzuur.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een grote koekenpan of hapjespan. Bak de gesneden ui en chorizoblokjes 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprikareepjes en cherrytomaten toe en bak 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de kruidenroomkaas en de helft van de geraspte kaas toe aan de hapjespan en laat smelten. Voeg de casarecce toe en verhit het geheel al roerend 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden. Verdeel de overige geraspte kaas over de pasta en schep de avocado-pestodip erbovenop.