topBanner
Cannelloni met romige spinazie-champignonvulling

Cannelloni met romige spinazie-champignonvulling

met verse lasagnebladen en Italiaanse kruiden

Lees meer

Vandaag maak je geen lasagne van de verse lasagnebladen, maar gebruik je ze voor cannelloni. Een Italiaans gerecht dat lijkt op lasagne, maar in plaats van laagjes maak je rolletjes. De volle saus met mascarpone en bloem rol je in een half lasagneblad. Daarna top je het af met kaas en laat je deze smelten in de oven. Om je vingers bij af te likken!

Labels:FamilyVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

250 gram

Champignons

1 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Spinazie

1 pak(ken)

Passata

250 gram

Verse lasagnebladen

(BevatGlutenbevattende granen, Ei)

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

90 gram

Mascarpone

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 tl

Italiaanse kruiden

1 el

Fles olijfolie

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3395 kJ
Energie (kcal)812 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd22.1 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers7.1 g
Vezels7 g
Eiwitten29 g
Zout2.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Zeef
Kom
Ovenschaal
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de champignons heel fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 minuut en voeg dan de fijngesneden champignons toe. Bak de champignons in 4 – 5 minuten zacht en voeg dan 2/3 van de spinazie in delen toe (de rest gebruik je in stap 4). Bak de spinazie 2 – 3 minuten mee, of totdat de bladeren geslonken zijn. Leg het geheel in een vergiet een laat afkoelen tot gebruik.

3

Meng de mascarpone en de helft van de belegen kaas in een kom. Meng het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout. Voeg de passata toe aan dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en meng met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon, 1/4 bouillonblokje per persoon, 11/2 tl Italiaanse kruiden per persoon en 2 el water per persoon. Kook het geheel 4 – 5 minuten.

4

Snijd ondertussen de lasagnebladen in de breedte door de helft zodat je verschillende stroken van ongeveer 20 cm lang krijgt. Leg de stroken op een snijplank en verdeel eerst het mascarpone–kaasmengsel erover. Leg dan de overige rauwe spinazie erop en verdeel vervolgens het spinazie-champignonsmengsel erover. Rol ze daarna op.

5

Giet een klein beetje van de passata in de ovenschaal en leg de cannelloni hierop. Giet vervolgens de rest van de passata eroverheen en bestrooi met de overige kaas. Bak de cannelloni 20 – 25 minuten in de oven, of totdat ze gaar zijn.

6

Schep de cannelloni uit de schaal en verdeel over de borden.