Skip to main content
Cannelloni gevuld met gehakt en spinazie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cannelloni gevuld met gehakt en spinazie

Cannelloni gevuld met gehakt en spinazie

met tomatensaus en geraspte kaas

Vanavond maak je cannelloni met de verse lasagnebladen van De Pastafabriek, een Italiaans familiebedrijf. Buon appetito!

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen :
Ei
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Passata

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten: Soja, Tarwe, Ei, Mosterd, Selderij)

50 gram

Spinazie

100 gram

Verse lasagnebladen

(Bevat: Ei, Tarwe)

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

75 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

2 el

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3780 kJ
Energie (kcal)904 kcal
Vetten45.8 g
waarvan verzadigd18.1 g
Koolhydraten79.5 g
waarvan suikers15.9 g
Vezels6.8 g
Eiwitten39.4 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Hapjespan
Kom
Keukenpapier
Ovenschaal
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de lasagnebladen (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

Tip: Laat de lasagnebladen tot je ze gebruikt in stap 4 in de koelkast liggen: zo voorkom je dat ze aan elkaar gaan plakken.

Vulling maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los. Zet het vuur lager en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan. Laat de spinazie in 2 – 3 minuten al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. Schep het geheel over in een vergiet en laat uitlekken tot verder gebruik.

 

Saus maken
3

Verhit dezelfde hapjespan opnieuw op middelhoog vuur. Voeg de passata toe en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/4 bouillonblokje, 1 1/2 tl Italiaanse kruiden en 2 el water. Roer goed door en kook de saus 4 – 5 minuten. Meng de roomkaas en de helft van de geraspte kaas in een kom en breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of als garnering voor een pasta gebruiken.

Cannelloni maken
4

Haal ondertussen de lasagnebladen voorzichtig los van elkaar en snijd de bladen in de breedte door de helft, zodat je 4 cannelloni per persoon kunt maken. Kook de lasagnebladen 3 minuten in de pan met kokend water. Giet af en spoel af met koud water. Haal de vellen meteen uit elkaar en leg ze op keukenpapier om te drogen en smeer ze in met 1/2 el olijfolie per persoon. Leg de vellen op een snijplank en verdeel het roomkaasmengsel erover. Verdeel vervolgens het spinazie-gehaktmengsel erover. Begin bij het kortste eind en rol de gevulde lasagnebladen op.

Ovenschotel maken
5

Schenk een dun laagje saus in de ovenschaal en leg de cannelloni hierop. Giet vervolgens de overige saus over de cannelloni zodat alles bedekt is. Bestrooi met de overige kaas. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak de cannelloni 25 - 35 minuten. Verwijder het folie na 15 minuten.

Serveren
6

Schep de cannelloni uit de schaal en verdeel over de borden.

Weetje: Dit gerecht bevat meer dan 300 gram groente per persoon en dat is meer dan de ADH. Met 1 portie krijg je veel ijzer, calcium, vitamine C en meerdere B-vitaminen binnen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

met rijst, sinaasappelsalade, mangochutney en koriander
Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokostopping en Koreaanse kruiden
 Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

kies en mix toppings: mozzarella, basilicumcrème en meer!
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Slabootjes met kip en noedels

Slabootjes met kip en noedels

kies en mix toppings: mangochutney, gefrituurde uitjes, komkommer en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
 Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

kies en mix toppings: met mozzarella, rode pesto, basilicum en meer!
Romige farfalle met honinggroenten

Romige farfalle met honinggroenten

en voor ouders: geitenkaas, walnoten en peterselie
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Romige conchiglie met rundergehakt

Romige conchiglie met rundergehakt

kies en mix toppings: ontbijtspek, mozzarella, basilicum en meer!
Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Bulgur met geitenkaasbolletjes en meiraap

Bulgur met geitenkaasbolletjes en meiraap

met appel, verse kruiden, balsamicodressing en pompoenpitten
Romige groentecurry met labne en cashewnoten

Romige groentecurry met labne en cashewnoten

met linzenrijst, koriander en spitskool
Valentijnsdag cheesecake met citroen en blauwe bessen

Valentijnsdag cheesecake met citroen en blauwe bessen

om te delen | met een speculaasbodem
Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en verse kruiden

Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en verse kruiden

met tahindressing, rode biet, komkommer en citroen
Romige spinaziedahl met cashewnoten

Romige spinaziedahl met cashewnoten

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Rijstbowl met gebakken ei en zoete Aziatische saus

Rijstbowl met gebakken ei en zoete Aziatische saus

met cashewnoten, verse kruiden, groenten en limoen

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Wraps met veggie döner kebab en feta

Wraps met veggie döner kebab en feta

met Griekse kruiden, knoflookmayo en salade
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini, pittige gebakken rijst en srirachamayo
Orzo met rozemarijn-amandelen en geitenkaas

Orzo met rozemarijn-amandelen en geitenkaas

met Provençaalse groenten en Italiaanse kruiden
Romige rigatoni met kip

Romige rigatoni met kip

met zongedroogde tomaten en Parmigiano Reggiano
Cheesy chili sin carne met sweet chili tortillachips

Cheesy chili sin carne met sweet chili tortillachips

met zoet-pittige chilisaus, limoen en mais
Romige kip casarecce

Romige kip casarecce

met courgette en zongedroogde tomaten
Biefstukreepjes met yoghurtsaus

Biefstukreepjes met yoghurtsaus

met bulgur, aubergine en verse dille
Orecchiette met knoflookgarnalen en puntpaprika

Orecchiette met knoflookgarnalen en puntpaprika

en voor ouders: witte kaas, rucola en peterselie
Griekse stijl pita's met vis en frisse komkommeryoghurt

Griekse stijl pita's met vis en frisse komkommeryoghurt

met olijven, sla en tomaten
Tofu met kurkuma en romige kokoscurry

Tofu met kurkuma en romige kokoscurry

met knoflookrijst, spinazie en rode peper
Spaghetti puttanesca met kappertjes

Spaghetti puttanesca met kappertjes

met tonijn, olijven, peterselie en Siciliaanse kruiden
Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

met verse kruiden, gebakken ui en tomaat
Varkenshaas in mosterdroomsaus

Varkenshaas in mosterdroomsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Steak met Parmigiano Reggiano en rucola

Steak met Parmigiano Reggiano en rucola

met citroenspruitjes, courgette en uienjus
Mediterraanse stijl pasta met tonijn, feta en rucola

Mediterraanse stijl pasta met tonijn, feta en rucola

met paprikapesto en kalamata-olijven
Cottage pie met kaas, kerrie en bieslook

Cottage pie met kaas, kerrie en bieslook

met gehakt, spitskool en appel
Mediterraanse stijl bowl met kip en gele rijst

Mediterraanse stijl bowl met kip en gele rijst

kies en mix toppings: citroen-yoghurtsaus, peterselie, tomaat en meer!
Aziatisch geïnspireerde stamppot

Aziatisch geïnspireerde stamppot

met spitskool, kokosmelk en gekookt ei
Aziatische stir-fry met bulgogi-gehaktballetjes en pinda's

Aziatische stir-fry met bulgogi-gehaktballetjes en pinda's

met rijst, paksoi, spitskool en citroen
Plantaardige visburger Thaise stijl

Plantaardige visburger Thaise stijl

op een wortelbroodje met krieltjessalade