Vanavond maak je cannelloni met de verse lasagnebladen van De Pastafabriek, een Italiaans familiebedrijf. Buon appetito!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
200 g
Passata
½ sachet(s)
Italian seasoning
100 g
Farmer's mincemeat
(May be present Soy, Wheat, Egg, Mustard, Celery)
50 g
Spinach
100 g
Fresh lasagne sheets
(Contains Egg, Wheat)
15 g
Grated mature cheese
(Contains Milk)
75 g
Cream cheese
(Contains Milk)
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
½ tablespoon
Balsamic vinegar
1 tablespoon
Olive oil
2 tablespoon
Water
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de lasagnebladen (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
Tip: Laat de lasagnebladen tot je ze gebruikt in stap 4 in de koelkast liggen: zo voorkom je dat ze aan elkaar gaan plakken.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los. Zet het vuur lager en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan. Laat de spinazie in 2 – 3 minuten al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. Schep het geheel over in een vergiet en laat uitlekken tot verder gebruik.
Verhit dezelfde hapjespan opnieuw op middelhoog vuur. Voeg de passata toe en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/4 bouillonblokje, 1 1/2 tl Italiaanse kruiden en 2 el water. Roer goed door en kook de saus 4 – 5 minuten. Meng de roomkaas en de helft van de geraspte kaas in een kom en breng op smaak met peper en zout (zie Tip).
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of als garnering voor een pasta gebruiken.
Haal ondertussen de lasagnebladen voorzichtig los van elkaar en snijd de bladen in de breedte door de helft, zodat je 4 cannelloni per persoon kunt maken. Kook de lasagnebladen 3 minuten in de pan met kokend water. Giet af en spoel af met koud water. Haal de vellen meteen uit elkaar en leg ze op keukenpapier om te drogen en smeer ze in met 1/2 el olijfolie per persoon. Leg de vellen op een snijplank en verdeel het roomkaasmengsel erover. Verdeel vervolgens het spinazie-gehaktmengsel erover. Begin bij het kortste eind en rol de gevulde lasagnebladen op.
Schenk een dun laagje saus in de ovenschaal en leg de cannelloni hierop. Giet vervolgens de overige saus over de cannelloni zodat alles bedekt is. Bestrooi met de overige kaas. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak de cannelloni 25 - 35 minuten. Verwijder het folie na 15 minuten.
Schep de cannelloni uit de schaal en verdeel over de borden.
Weetje: Dit gerecht bevat meer dan 300 gram groente per persoon en dat is meer dan de ADH. Met 1 portie krijg je veel ijzer, calcium, vitamine C en meerdere B-vitaminen binnen.