topBanner
Burger deluxe met roseval aardappelen

Burger deluxe met roseval aardappelen

een burger van kalfsvlees met gebakken ei en spek

Premium
Lees meer

.

Allergenen :Glutenbevattende granenEiMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Roodschillige aardappelen

2 stuk(s)

Wit rozenbroodje

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuk(s)

Little gem

125 gram

Cherrytomaten in blik

1 stuk(s)

Rode ui

50 gram

Ontbijtspek

2 stuk(s)

Kalfsburger

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

½ bakje(s)

Kappertjes en gesneden augurken

2 el

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

½ el

Honing

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Mosterd

2 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)5192 kJ
Energie (kcal)1241 kcal
Vetten66.0 g
waarvan verzadigd15.8 g
Koolhydraten106 g
waarvan suikers11.1 g
Vezels10 g
Eiwitten49 g
Zout2.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat
Bakpapier
Koekenpan
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verhit de oven op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier, meng met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 30 – 35 minuten in de oven. Besprenkel het rozenbroodje met wat water en bak ze de laatste 6 – 8 minuten mee.

2

Snijd ondertussen de little gem grof, halveer de cherrytomaten en snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek, zonder vet, in 3 – 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Breek de helft van het ontbijtspek in kleinere stukken (deze meng je later met de sla).

3

Meng in een saladekom de honing, mosterd, extra vierge olijfolie en witte wijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit de roomboter in een andere koekenpan en bak de rode ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kalfsburger toe en bak deze 4 – 5 minuten per kant. Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan van het ontbijtspek en bak per persoon 1 spiegelei.

5

Voeg de little gem, de cherrytomaten, het ontbijtspek, de kappertjes en augurken toe aan de saladekom en meng goed.

6

Snijd de rozenbroodjes open. Leg de kalfsburger en de uien erop. Leg hier het gebakken ei en het overige ontbijtspek op. Serveer de burgers met de aardappelen, de mayonaise en de salade.