Ras el hanout is een klassiek Marokkaans kruidenmengsel. De naam betekent letterlijk 'hoofd van de winkel' - een mix van de beste kruiden van de marktkoopman!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Bulgur
(Contains Wheat May be present Soy)
1 piece
Brandt & Levie pork sausage
150 g
Sweet potato & yellow carrot fries
125 g
Red cherry tomatoes
½ piece
Onion
20 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
½ sachet(s)
Ras el hanout
to taste
Salt and pepper
¼ tablespoon
White wine vinegar
0.1 piece
Low sodium vegetable stock cube
1 tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de bulgur, afgedekt, 10 - 12 minuten in de bouillon, giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng de bulgur met 1/4 tl ras el hanout per persoon. Breng op smaak met peper. Halveer de ui. Snijd de helft van de ui in halve ringen en snipper de andere helft.
Meng op de ene helft van een bakplaat met bakpapier de zoete aardappel- en wortelfriet met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl ras el hanout. Breng op smaak met peper en zout. Meng op de andere helft van de bakplaat de cherrytomaten en uienringen met 1/4 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Leg de worst in het midden van de bakplaat. Bak de worst en groenten 16 - 18 minuten bovenin de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
Tip: Kook je voor 4 personen? Gebruik dan twee bakplaten of verdeel alles over twee grote ovenschalen.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de gesnipperde ui 2 - 3 minuten, voeg de overige ras el hanout toe en bak deze nog 1 minuut, of tot hij gaat geuren. Meng in de hoge kom de mayonaise, de gesnipperde ui en per persoon: 1/4 el wittewijnazijn en 2 el water. Mix met een staafmixer tot een gladde dressing.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaise sausje. Meng daarvoor 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt, peper en zout. Net zo lekker en minder calorierijk.
Verdeel de bulgur over diepe borden. Schep de zoete aardappel- en wortelfriet en de cherrytomaten over de bulgur. Leg de worst erbovenop. Besprenkel met de ras el hanout-dressing.
Tip: De bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.