HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBulgurbowl Met Venkelworst En Ras El Hanout Dressing
topBanner
Bulgurbowl met venkelworst en ras el hanout-dressing

Bulgurbowl met venkelworst en ras el hanout-dressing

met friet van zoete aardappel en wortel

Lees meer

Ras el hanout is een klassiek Marokkaans kruidenmengsel. De naam betekent letterlijk het 'hoofd van de winkel' - een mix van de beste kruiden van de marktkoopman!

Labels:Lekker snelNieuw
Allergenen :Glutenbevattende granenEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)

2 stuk(s)

Italiaanse varkensworst met venkel

300 gram

Zoete aardappel- en gele wortelfriet

250 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Ui

40 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

1 zakje(s)

Ras el hanout

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3935 kJ
Energie (kcal)941 kcal
Vetten58.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels16 g
Eiwitten26 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Vergiet
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Staafmixer
Hoge kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de bulgur, afgedekt, 10 - 12 minuten in de bouillon, giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng de bulgur met 1/4 tl ras el hanout per persoon. Breng op smaak met peper. Halveer de ui. Snijd de helft van de ui in halve ringen en snipper de andere helft.

2

Meng op de ene helft van een bakplaat met bakpapier de zoete aardappel- en wortelfriet met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl ras el hanout. Breng op smaak met peper en zout. Meng op de andere helft van de bakplaat de cherrytomaten en uienringen met 1/4 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Leg de worst in het midden van de bakplaat. Bak de worst en groenten 16 - 18 minuten bovenin de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.

3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de gesnipperde ui 2 - 3 minuten, voeg de overige ras el hanout toe en bak deze nog 1 minuut tot hij gaat geuren. Meng in de hoge kom de mayonaise, de gesnipperde ui en per persoon: 1/4 el wittewijnazijn en 2 el water. Mix met een staafmixer tot een gladde dressing.

4

Verdeel de bulgur over diepe borden. Schep de zoete aardappel- en wortelfriet en de cherrytomaten over de bulgur. Leg de worst erbovenop. Besprenkel met de ras el hanout-dressing.