Bulgurbowl met kippendijreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgurbowl met kippendijreepjes

Bulgurbowl met kippendijreepjes

met yoghurtsaus, verse kruiden en snijbonen

Bulgur is gemaakt van gebroken tarwekorrels die eerst gestoomd en gedroogd worden. Het resultaat is een volkoren product vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Snijbonen

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Limoen

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

150 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2789 kJ
Energie (kcal)667 kcal
Vetten28.6 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten62.1 g
waarvan suikers9.6 g
Vezels18.7 g
Eiwitten32 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijden
1
  • Bereid de bouillon. 
  • Snijd de tomaat en wortel in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de snijbonen in schuine reepjes van 1 cm breed.
  • Hak de bladpeterselie grof en snijd de limoen in partjes. 
Bulgur koken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan met deksel.
  • Voeg de knoflook, snijbonen en wortel toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut.
  • Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook, afgedekt, 8 - 10 minuten. 
Kip bakken
3
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip 6 - 8 minuten.
  • Voeg, wanneer de bulgur klaar is, de tomaat, 2/3 van de Midden-Oosterse kruiden toe en de helft van de bladpeterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Breng de yoghurt op smaak met extra vierge olijfolie, de overige Midden-Oosterse kruiden, peper en zout.
  • Verdeel de bulgur over de borden en leg de kip erbovenop. 
  • Garneer met de yoghurt, de limoenpartjes en de overige bladpeterselie.