
Tzatziki is een verfrissende dip op basis van yoghurt uit Griekenland. De dip is geworteld in de mediterrane keuken en zou geïnspireerd zijn op oude Perzische en Indiase sauzen, waarna het uitgroeide tot een Grieks basisproduct.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
½ blik(ken)
Kikkererwten
75 gram
Bulgur
(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Soja)
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
½ stuk(s)
Tomaat
1.5 tl
Gerookt paprikapoeder
½ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Paprika
5 gram
Amandelschaafsel
(Bevat: Noten, Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)
25 gram
Tzatziki
(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
1 tl
Extra vierge olijfolie
½ tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout



Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!
