The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ piece
Eggplant
½ piece
Tomato
½ piece
Onion
¼ piece
[Persian] cucumber
75 g
Bulgur
(Contains Wheat May be present Soy)
0.48 teaspoon
Ground coriander
5 g
Fresh flat leaf parsley & mint
(May be present Celery)
10 g
Pistachio nuts
(Contains Pistachios May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)
25 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
15 g
Dried cranberries
(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)
¼ piece
Red chili pepper
¾ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
White wine vinegar
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
Breng per persoon: 175 ml water met 1/4 groentebouillonblokje aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Snijd de rode ui in dunne ringen. Snijd de aubergine in halve maantjes van ½ cm dik. Snijd de tomaat ook in plakken van ½ cm dik en snijd de komkommer in kleine blokjes. Houd je van pittig? Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen. Meng ondertussen in een saladekom de tomaten, de komkommer, de wittewijnazijn, de extra vierge olijfolie en 1/2 tl gemalen koriander per persoon. Breng op smaak met ruim peper en zout.
Tip: Bulgur is een volkoren graansoort, gemaakt van tarwe. Bij volkoren granen wordt de gehele graankorrel gebruikt, inclusief het velletje. Daarom zijn volkoren producten rijk aan vezels, gezonde complexe koolhydraten, vitamine B, ijzer, magnesium en meer.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de ui met een flinke snuf zout 3 - 4 minuten. Roer regelmatig, zodat de ui niet aanbrandt. Voeg vervolgens de olijfolie toe, verlaag het vuur en karamelliseer de rode ui in 6 - 8 minuten. Besprenkel de aubergine met de helft van de olijfolie. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine 4 – 5 minuten per kant (zie Tip). Bestrooi met peper en zout.
Tip: Heb je een grillpan? Dan kun je de aubergineplakken ook grillen in plaats van bakken.
Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd ze in reepjes. Hak de peterselie grof. Hak de pistachenoten grof. Verkruimel de witte kaas.
Voeg de bulgur, de rode ui en 2/3 van de verse kruiden toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden. Garneer met de aubergine, pistachenoten, witte kaas, overige verse kruiden, gedroogde cranberry's en de eventuele rode peper. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.