Bulgur met avocadodip, komkommer en cranberry's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgur met avocadodip, komkommer en cranberry's

Bulgur met avocadodip, komkommer en cranberry's

met verse kruiden en geschaafde amandelen

Wist je dat bulgur gemaakt is van hele tarwekorrels? Het is dus volkoren en zit vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Veggie
Klimaatbewust
Allergenen :
Tarwe
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

⅓ stuk(s)

Komkommer

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

0.17 zakje(s)

Gemalen korianderzaad

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

¼ stuk(s)

Rode peper

40 gram

Avocadodip

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¼ el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)600 kcal
Energie (kJ)2511 kJ
Vetten23.5 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten70.8 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels15.9 g
Eiwitten19.2 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng per persoon: 175 ml water met 1/4 groentebouillonblokje aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Snijd ondertussen de ui in dunne ringen. Snijd de komkommer en tomaat in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.

Koken en mengen
2

Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen. Meng ondertussen in een saladekom de tomatenblokjes, de komkommer, de wittewijnazijn en 1/2 tl gemalen korianderzaad per persoon. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Ui karamelliseren
3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Voeg de ui toe aan de pan zonder olie en bak met een flinke snuf zout 3 - 4 minuten. Roer regelmatig zodat de ui niet aanbrandt. Voeg vervolgens de olijfolie toe, verlaag het vuur en karamelliseer de ui in 6 - 8 minuten.

Garnering voorbereiden
4

Haal de muntblaadjes van de takjes en snijd in reepjes. Hak de peterselie grof. Verkruimel de witte kaas. 

Salade maken
5

Voeg de bulgur, de ui en 2/3 van de verse kruiden toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de avocadodip, geschaafde amandelen, witte kaas, overige verse kruiden, gedroogde cranberry's en de rode peper. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.

Weetje: Wist je dat dit gerecht weinig verzadigd vet bevat? Door de avocadodip en olijfolie is het wel rijk aan onverzadigde plantaardige vetten. Dit geeft niet alleen veel smaak, maar is ook goed voor je hart en bloedvaten door de cholesterolverlagende eigenschappen van deze plantaardige vetten.