Bruine tortilla's met kikkererwten en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bruine tortilla's met kikkererwten en feta

Bruine tortilla's met kikkererwten en feta

met tomaat-komkommersalade en labne-mangosaus

Labne is een verse kaas, gemaakt van uitgelekte yoghurt. Zijn naam heeft hij te danken aan het Arabische woord voor yoghurt: laban.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Familie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 blik(ken)

Kikkererwten

0.99 tl

Paprikapoeder

½ stuk(s)

Komkommer

100 gram

Gekleurde cherrytomaten

3 stuk(s)

Bruine tortilla

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse bladpeterselie

40 gram

Labne

20 gram

Mangochutney

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)654 kcal
Energie (kJ)2736 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers21 g
Vezels8.1 g
Eiwitten22 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Sieve
Keukenpapier
Grote kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier.Meng de kikkererwten in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl paprikapoeder, peper en zout.

Tip: Kikkererwten zijn zeer voedzaam. Ze zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand. Kikkererwten bevatten wel 4 - 5 keer meer vitamine E dan elke andere peulvrucht.

Kikkererwten bakken
2

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de kikkererwten 10 - 12 minuten. Schep regelmatig om, zodat ze niet verbranden. Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Voeg samen in een grote kom.Verpak ondertussen de tortilla's per twee stuks in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

Tip: Let op! De kikkererwten kunnen tijdens het bakken uit de pan springen. Dek de pan daarom eventueel de eerste paar minuten af met een deksel.

Smaakmakers klaarmaken
3

Verkruimel de feta.Snijd de bladpeterselie grof.Meng in een kleine kom de labne met de mangochutney.Meng de kikkererwten in de grote kom met de cherrytomaten en de komkommer.

Tip: Deze maaltijd bevat niet alleen veel vezels door de grote hoeveelheid groente, maar ook door de bruine tortilla's en de kikkererwten!

Serveren
4

Serveer de feta, bladpeterselie en labne-mangosaus in kleine schaaltjes of kommetjes. Verdeel de kikkererwtensalade over de tortilla's.Garneer naar smaak met de toppings.

Tip: Door veel vezels te eten zorg je voor goed werkende darmen met een gezonde darmflora. Dat levert veel voordelen op voor je gezondheid, zoals een versterkt immuunsysteem en een gezond cholesterolgehalte.