Bruine tortilla's met kikkererwten en geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bruine tortilla's met kikkererwten en geitenkaas

Bruine tortilla's met kikkererwten en geitenkaas

met tomaat-komkommersalade en labne-mangosaus

Wist je dat de kikkererwt niet vernoemd is naar het dier, maar een afgeleide is van de oudere benaming kekererwt?

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 blik(ken)

Kikkererwten

0.99 tl

Paprikapoeder

½ stuk(s)

Komkommer

100 gram

Gekleurde cherrytomaten

3 stuk(s)

Bruine tortilla

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Labne

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

20 gram

Mangochutney

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)269 kcal
Energie (kJ)1127 kJ
Vetten15.5 g
waarvan verzadigd5.6 g
Koolhydraten16 g
waarvan suikers2.8 g
Vezels8 g
Eiwitten12.5 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Kom
Sieve
Keukenpapier
Grote kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier.
  • Meng de kikkererwten in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl paprikapoeder, peper en zout.

Tip: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 - 5 keer meer van dan andere peulvruchten.

Kikkererwten bakken
2
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur.
  • Bak de kikkererwten 10 - 12 minuten. Schep regelmatig om zodat ze niet verbranden (zie Tip).
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Voeg samen in een grote kom.
  • Voeg na het bakken ook de kikkererwten toe aan de grote kom.

Tip: Let op! De kikkererwten kunnen tijdens het bakken uit de pan springen. Dek de pan daarom eventueel de eerste paar minuten af met een deksel.

Smaakmakers klaarmaken
3
  • Verpak de tortilla's per twee in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
  • Verkruimel de geitenkaas en snijd de bladpeterselie grof.
  • Meng in een kleine kom de labne met de mangochutney.
Serveren
4
  • Serveer de geitenkaas, bladpeterselie en labne-mangosaus in kleine schaaltjes of kommetjes.
  • Verdeel de kikkererwtensalade over de tortilla's.
  • Garneer naar smaak met de toppings.