De vegetarische kaasschnitzel is zacht van binnen en knapperig van buiten - de perfecte vleesvervanger bij dit smaakvolle gerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Wortelbroodje
(Bevat Gluten, Sesamzaad, Soja, Gerst, Tarwe)
1 stuk(s)
Vegetarische kaasschnitzel
(Bevat Gerst, Melk (inclusief lactose), Gluten, Tarwe)
½ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Appel
5 gram
Verse dille & bieslook
20 gram
Mayonaise
(Bevat Eieren, Mosterd)
250 gram
Krieltjes
½ el
Olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
½ el
Zonnebloemolie
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de krieltjes en snijd doormidden. Hak de verse kruiden fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.
Snijd 5 plakjes per persoon van de komkommer en leg deze apart in een kom. Halveer de rest van de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in blokjes. Schil of was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
Meng in een saladekom 1 tl wittewijnazijn per persoon, de helft van de mayonaise en de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Meng 1 tl dressing per persoon door de komkommerschijfjes in de andere kom. Meng de appel en komkommerblokjes in de saladekom door de rest van de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kaasschnitzel in 3 - 4 minuten per kant goudbruin. Bak het wortelbroodje 4 - 6 minuten in de oven.
Snijd de broodjes open en leg de kaasschnitzel erop. Verdeel de komkommerschijfjes over de burgers. Serveer met de gebakken krieltjes, komkommer-appelsalade en de overige mayonaise.