Broodje kaasschnitzel met gebakken krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje kaasschnitzel met gebakken krieltjes

Broodje kaasschnitzel met gebakken krieltjes

met romige komkommer-appelsalade

De vegetarische kaasschnitzel is zacht van binnen en knapperig van buiten - de perfecte vleesvervanger bij dit smaakvolle gerecht.

Allergenen :
Gluten
•Sesamzaad
•Soja
•Gerst
•Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Eieren
•Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Wortelbroodje

(Bevat Gluten, Sesamzaad, Soja, Gerst, Tarwe)

1 stuk(s)

Vegetarische kaasschnitzel

(Bevat Gerst, Melk (inclusief lactose), Gluten, Tarwe)

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Appel

5 gram

Verse dille & bieslook

20 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

250 gram

Krieltjes

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4001 kJ
Energie (kcal)956 kcal
Vetten44 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten109 g
waarvan suikers17 g
Vezels11 g
Eiwitten25 g
Zout2 g

Benodigdheden

•Hapjespan met deksel
•Kleine kom
•Saladekom
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de krieltjes en snijd doormidden. Hak de verse kruiden fijn.

Krieltjes bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

Groente snijden
3

Snijd 5 plakjes per persoon van de komkommer en leg deze apart in een kom. Halveer de rest van de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in blokjes. Schil of was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.

Salade maken
4

Meng in een saladekom 1 tl wittewijnazijn per persoon, de helft van de mayonaise en de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Meng 1 tl dressing per persoon door de komkommerschijfjes in de andere kom. Meng de appel en komkommerblokjes in de saladekom door de rest van de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Schnitzel bakken
5

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kaasschnitzel in 3 - 4 minuten per kant goudbruin. Bak het wortelbroodje 4 - 6 minuten in de oven.

Serveren
6

Snijd de broodjes open en leg de kaasschnitzel erop. Verdeel de komkommerschijfjes over de burgers. Serveer met de gebakken krieltjes, komkommer-appelsalade en de overige mayonaise.