topBanner
Broccoli-courgettesoep met olijvenciabatta

Broccoli-courgettesoep met olijvenciabatta

Met courgettelinten en pompoenpitten

Lees meer

De courgette is de ster van dit gerecht. Niet alleen zorgt hij er samen met de broccoli voor dat deze soep boordevol vitamines zit, je garneert het gerecht ook met gegrilde courgettelinten voor extra smaak. Als aanvulling bak je een knapperige olijvenciabatta af, zo kun je er weer even tegenaan!

Labels:CaloriebewustVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

150 gram

Kruimige aardappelen

400 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Courgette

20 gram

Pompoenpitten

(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)

2 stuk(s)

Olijvenciabatta

(BevatGlutenbevattende granen)

4 el

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2502 kJ
Energie (kcal)598 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd7.5 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers10.3 g
Vezels13 g
Eiwitten20 g
Zout4.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Deksel
Grote pan
Grillpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 400 ml water per persoon. Snipper de ui. Schil of was de aardappelen (frieslander) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Schaaf of snijd van de courgette 3 dunne linten per persoon en snijd de rest van de courgette in blokjes.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de broccoli en courgetteblokjes toe en bak al roerend 3 minuten. Voeg de aardappelen en 300 ml kokend water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken.

3

Bak ondertussen de olijvenciabatta 8 minuten in de oven.

4

Rooster ondertussen de pompoenpitten in een grill- of koekenpan, zonder olie, 2 minuten of totdat ze poffen op hoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit vervolgens de overige olijfolie in dezelfde grill- of koekenpan en bak de courgettelinten 5 minuten op middelhoog vuur. Keer halverwege om.

5

Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen. Roer 1 el crème fraîche per persoon door de soep en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer met de overige crème fraîche en de courgettelinten en bestrooi met de geroosterde pompoenpitten en extra peper naar smaak. Serveer met het olijvenbroodje.