Skip to main content
Britse Toad In a Hole met wildzwijn-rundersaucijs en jus
Britse Toad In a Hole met wildzwijn-rundersaucijs en jus

Britse Toad In a Hole met wildzwijn-rundersaucijs en jus

met gebakken aardappeltjes en wortelpuree

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Aardappelen

4 stuk(s)

Ei

100 ml

Biologische halfvolle melk

½ stuk(s)

Ui

65 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Wildzwijn-rundersaucijs

⅓ bosje(s)

Bospeen

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

100 ml

Zoutarme runderbouillon

40 gram

Bloem

¼ el

Mosterd

1 el

[Plantaardige] roomboter

Voedingswaarden

Energie (kcal)485 kcal
Energie (kJ)2031 kJ
Vetten28.7 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten44.4 g
waarvan suikers10 g
Vezels8.7 g
Eiwitten7.7 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Kom
Ovenschaal
Garde
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan
Aardappelstamper
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet per persoon 1 el zonnebloemolie in een ovenschaal en zet deze in de oven totdat je hem nodig hebt. Meng in een kom de tarwebloem, eieren en melk tot een beslag met een garde. Voeg een flinke snuf zout toe, meng goed door en laat het beslag dan rusten. Was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Halveer de cherrytomaten.

Bakken
2

Meng de aardappelen met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid over een bakplaat met bakpapier. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wildzwijn-rundersaucijs en rode ui 2 - 3 minuten.

Yorkshire pudding maken
3

Leg de worsten, de cherrytomaten en de helft van de rode ui in de ovenschaal met de warme olie. Bewaar de koekenpan met de rest van de rode ui. Giet het beslag erover en bak samen met de aardappelen 30-35 minuten in de oven, tot het beslag gerezen en goudbruin is.

Wortelpuree maken
4

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bospeen. Bereid de bouillon. Weeg de bospeen af en snijd in stukken. Kook de bospeen, afgedekt, in 15-18 minuten gaar. Giet daarna af en bewaar wat kookvocht. Stamp de bospeen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg per persoon 1/2 el roomboter en 1/4 el mosterd toe. Voeg de gedroogde tijm en eventueel wat kookvocht toe, roer goed en breng op smaak met peper en zout.

Jus maken
5

Voeg ondertussen per persoon 125 ml runderbouillon toe aan de pan met de overige rode ui. Meng goed en laat op laag vuur zachtjes inkoken tot een jus.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en wortelpuree over de borden. Snijd per persoon een stuk met worst van de Yorkshire pudding af en giet de jus eroverheen.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, cherrytomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met aardappelpartjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipkerriesaus

Spaghetti in romige kipkerriesaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla