Braziliaanse visstoof met rijst en kokosmelk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Braziliaanse visstoof met rijst en kokosmelk

Braziliaanse visstoof met rijst en kokosmelk

geïnspireerd op moqueca

Dit recept is geïnspireerd op Braziliaanse moqueca. Typisch aan deze exotische stoof met zeevruchten is de aardewerken pot waarin het wordt bereid: een cassole.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

150 ml

Kokosmelk

75 gram

Witte langgraanrijst

2.5 gram

Verse koriander

1 stuk(s)

Koolvis

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

Zelf toevoegen

⅓ stuk(s)

Zoutarm visbouillonblokje

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)764 kcal
Energie (kJ)3195 kJ
Vetten32.3 g
waarvan verzadigd24.8 g
Koolhydraten84.2 g
waarvan suikers16.5 g
Vezels8 g
Eiwitten31.5 g
Zout4.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
  • Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af.
  • Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de wortel in blokjes.
Groenten stoven
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelmatig vuur.
  • Fruit de knoflook, ui en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon 2 minuten.
  • Voeg de wortel, de kokosmelk en de tomatenblokjes toe (zie Tip).
  • Verkruimel 1/3 bouillonblokje per persoon boven de pan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur.

Tip: Is de kokosmelk (deels) gestold in de verpakking? Geen zorgen: knip het pakje open en roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de hapjespan.

Koken
3
  • Snijd de koriander fijn (zie Tip 1).
  • Dep de koolvis droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 3 cm.
  • Voeg, vlak voor serveren en wanneer de stoof zachtjes aan het koken is, de koolvis toe aan de hapjespan en verwarm de vis 2 - 3 minuten in de stoof. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout (zie Tip 2).

Tip: De steeltjes van de koriander hebben ook veel smaak. Gooi ze dus niet weg, maar snijd ze extra fijn mee.

Tip 2: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak aan de stoof toe.

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden of kommen.
  • Schep de visstoof over de rijst en garneer met de verse koriander.

Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente!