Brandt & Levie varkensworst met pastinaak-wortelstamppot
Brandt & Levie varkensworst met pastinaak-wortelstamppot

Brandt & Levie varkensworst met pastinaak-wortelstamppot

met uienchutney, tomaat en cheddar

Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit marjoraan en knoflook.

Tags:
Extra Veggies
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Tomato

200 g

Potatoes

100 g

Parsnip

5 g

Fresh curly parsley & chives

40 g

Onion chutney

25 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

1 piece

Carrot

1 piece

Pork sausage with marjoram & garlic

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Mustard

1

[Plant-based] milk

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3692 kJ
Calories882 kcal
Fat49.1 g
Saturated Fat21.9 g
Carbohydrate75.1 g
Sugar28.9 g
Dietary Fiber17.2 g
Protein30.1 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Aluminum Foil
Pan with Lid
Potato Masher

Cooking Steps

Worst bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de tomaat in partjes.
  • Leg de worst in een ovenschaal en snijd de bovenkant een beetje in. Leg de tomatenpartjes op de worst en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon.
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak 20 minuten in de oven, of tot de tomaten en worst gaar zijn.

Weetje: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Snijden
2
  • Weeg de pastinaak af.
  • Was de aardappelen, de wortel en de pastinaak grondig (zie Tip).
  • Snijd de aardappelen in kwarten en snijd de pastinaak en wortel in stukken van 2 cm.

Tip: Je kunt eventueel de aardappelen, wortel en pastinaak ook schillen.

Stamppot maken
3
  • Zorg dat de aardappelen, wortel en pastinaak net onder water staan in een grote pan met deksel. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Kook in 20 minuten gaar.
  • Giet daarna af, maar bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
  • Hak ondertussen de verse kruiden fijn.
Serveren
4
  • Stamp de aardappelen en groenten met een aardappelstamper tot een grove stamppot.
  • Voeg een scheutje melk en 1/2 el roomboter per persoon toe om het geheel smeuïg te maken.
  • Roer de cheddar en mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de stamppot over de borden, leg de worst met tomaat erbij en garneer met de verse kruiden (zie Tip). Serveer met de uienchutney.

Tip: Schenk eventueel wat van het bakvet uit de ovenschaal over de stamppot.