Brandt & Levie varkensworst met frisse citroendressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brandt & Levie varkensworst met frisse citroendressing

Brandt & Levie varkensworst met frisse citroendressing

met krieltjes uit de oven en sperziebonen

Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit cheddar en gestoofde ui.

Labels:
Klimaatbewust
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensworst met cheddar en gestoofde rode ui

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

250 gram

Krieltjes

200 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

¼ el

Olijfolie

1 tl

Honing

¾ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3486 kJ
Energie (kcal)833 kcal
Vetten50.3 g
waarvan verzadigd18.1 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels17.5 g
Eiwitten27.8 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Rasp
Vergiet
Kleine kom
Hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel

Instructies

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Ris de blaadjes van de tijm. Was de krieltjes en snijd doormidden. Leg op een bakplaat met bakpapier en meng met de tijm en 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 25 – 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Weetje: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6, wat onder andere belangrijk is voor de stofwisseling.

Voorbereiden
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Breng water met een snuf zout aan de kook in een hapjespan met deksel. Snijd de ui in halve ringen. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit in een kleine kom. Kook de sperziebonen, afgedekt, 6 – 8 minuten. De sperziebonen hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Giet af in een vergiet en spoel met koud water.

Dressing maken
3

Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 tl citroenrasp, 1/2 tl mosterd, 1 tl honing, 1/2 el citroensap en 1 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

Worst bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek de pan af en bak 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

Sperziebonen bakken
5

Verhit ondertussen 1/4 el roomboter per persoon in de hapjespan uit stap 2 en bak de ui en sperziebonen 4 - 6 minuten, of tot de boontjes beetgaar zijn en de ui zacht is. Haal de hapjespan van het vuur en meng 1 el citroendressing per persoon door de ui en boontjes.

Serveren
6

Verdeel de worst, krieltjes en sperziebonen over de borden. Garneer de worst met de overige citroendressing (zie Tip).

Tip: Houd je van de frisse toets van citroenrasp? Garneer het gerecht dan met de overige citroenrasp naar smaak.