Skip to main content
Worst van Brandt & Levie met geroosterde aardappelen

Worst van Brandt & Levie met geroosterde aardappelen

met salie, appel, wortel en zelfgemaakte uienjus

Verbeterd ingrediënt in je box! De Brandt & Levie varkensworst met cheddar en gestoofde ui in jouw box is verbeterd en bestaat nu voor 8% uit kikkererwten, zonder in te leveren op smaak en bite. Kikkererwten hebben een significant lagere milieu-impact dan vlees, waardoor je met een nog beter gevoel kunt genieten van deze overheerlijke worst.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Eenpansgerecht
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Kan sporen van allergenen bevatten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Wortel

⅓ stuk(s)

Gele wortel

200 gram

Aardappelen

5 gram

Verse salie

(Bevat: Selderij, Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuk(s)

Varkensworst met cheddar en gestoofde rode ui

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Uienchutney

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

25 ml

Zoutarme kippenbouillon

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2855 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten35.4 g
waarvan verzadigd14.3 g
Koolhydraten70.9 g
waarvan suikers23.9 g
Vezels11.3 g
Eiwitten21.1 g
Zout1.3 g
Potassium1249.2 mg
Calcium59 mg
Iron0.9 mg
Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in grove halve ringen. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in partjes.
  • Snijd de wortels in staafjes van 5 cm lang en ongeveer 1 cm dik.
  • Was de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Hak de salie grof.
2
  • Voeg de aardappelen, wortels, ui en appel toe aan een kom (zie Tip).
  • Besprenkel met een klein scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout, schep goed om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de groenten, aardappelen en appel ook meteen op de bakplaat met bakpapier leggen.

3
  • Verdeel de groenten, aardappelen en appel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten. 
  • Schep om en voeg de salie toe. Bak nog 10 - 15 minuten, of tot alles goudbruin kleurt.
  • Bereid ondertussen de bouillon.
4
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek daarna de koekenpan af en bak 8 - 10 minuten verder op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.
  • Voeg de uienchutney en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 1 minuut pruttelen.
  • Serveer de geroosterde groenten met de worst. Giet de jus erover.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders