Skip to main content
Orzobowl met kippendijreepjes en yoghurtsaus

Orzobowl met kippendijreepjes en yoghurtsaus

met cherrytomaten en komkommersalade

4.5
(226)

Orzo is eigenlijk een perfect canvas voor smaken. Door zijn kleine formaat neemt het gemakkelijk de heerlijke aroma's van kruiden en sauzen op.

Labels:
Calorie Smart
Family
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Orzo

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Mini-komkommer

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Citroen

35 gram

Gesnipperde rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Paprikapoeder

100 gram

Rode cherrytomaten

75 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Kippendijreepjes met mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

¼ el

[Plantaardige] roomboter

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2840 kJ
Energie (kcal)679 kcal
Vetten28.3 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten69.5 g
waarvan suikers13 g
Vezels10.8 g
Eiwitten32 g
Zout1.4 g
Potassium403 mg
Calcium14.5 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote kom
Koekenpan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui, de knoflook en het paprikapoeder 2 minuten.
  • Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut.
  • Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.
Salade maken
2
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kippendijreepjes in 6 - 8 minuten rondom bruin en gaar.
  • Snijd de komkommer in blokjes. Halveer de cherrytomaten en snijd eventuele grote cherrytomaten in vieren.
  • Meng in een grote kom de komkommer, cherrytomaten, extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen. Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.

Yoghurtdressing maken
3
  • Snijd de munt fijn. Snijd de citroen in partjes.
  • Meng in een kom de yoghurt met de helft van de munt. Voeg het sap van 1 citroenpartje per persoon toe en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de orzo in diepe kommen.
  • Serveer met de salade, de kip en de yoghurtdressing.
  • Garneer met de overige munt en de eventueel overige citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders