Skip to main content
Plantaardige kipbowl met miso-courgette en sojabonensalade

Plantaardige kipbowl met miso-courgette en sojabonensalade

met rijst, pittige bosui-salsa, cashewnoten en komkommer

Sojabonen, ook wel edamame genoemd, groeien in trossen aan takken. De naam komt dan ook van het Japanse woord ‘eda’, dat tak betekent, en ‘mame’, dat bonen betekent - ‘bonen aan takken’ dus!

Labels:
Plantaardig
Allergenen:
Soja
Tarwe
Gluten
Sesamzaad
Cashewnoten
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Mini-komkommer

50 gram

Sojabonen

(Bevat: Soja)

¼ bosje(s)

Bosui

15 gram

Witte miso

(Bevat: Soja, Tarwe)

10 ml

Sojasaus met minder zout

(Bevat: Soja, Tarwe, Gluten)

10 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Rode peper

10 gram

Geroosterde cashewnoten

(Bevat: Cashewnoten, Noten Kan bevatten: Macadamianoten, Noten, Paranoten, Pecannoten, Pistachenoten, Walnoten, Amandelnoten, Hazelnoten)

5 gram

Gemberpuree

80 gram

Vegan kipstukjes

(Bevat: Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Suiker

naar smaak

Sambal

Voedingswaarden

Energie (kJ)3778 kJ
Energie (kcal)903 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd6.1 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers18.6 g
Vezels5.4 g
Eiwitten29.7 g
Zout3.7 g
Potassium387 mg
Calcium53 mg
Iron1.8 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel
Kleine kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat uitstomen. Halveer de courgette door de lengte. Kerf met een mes een ruitjespatroon in het vruchtvlees, maar snijd niet helemaal door de courgette heen. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgette, afgedekt, 5 - 8 minuten met de snijkant naar beneden.

Saus maken
2

Meng in een kleine kom de witte miso (let op: zout! Gebruik naar smaak) met de honing, de gemberpuree en de helft van de sojasaus (zie Tip). 

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/4 van de sojasaus en voeg tijdens het serveren eventueel meer toe naar smaak.

Plantaardige kipstukjes bakken
3

Draai de courgette om en verdeel de misosaus erover. Draai opnieuw om en verlaag het vuur. Bak 1 minuut met de snijkant naar beneden. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de olie goed heet is, de plantaardige kipstukjes 7 - 8 minuten. Voeg wat sambal naar smaak toe en breng op smaak met peper en zout.

Salsa maken
4

Snijd de bosui in fijne ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Meng in een kleine kom de rode peper met de sesamolie, de bosui en de helft van de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Meng in een saladekom de mayonaise met de overige sojasaus. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de komkommer in plakken. Voeg de komkommer en de sojabonen toe aan de saladekom en schep goed om. Meng de suiker, een snufje zout en de overige wittewijnazijn door de rijst. 

Serveren
6

Verdeel de rijst over diepe borden. Leg de miso-courgette en de plantaardige kipstukjes erbovenop. Verdeel de sojabonen-komkommersalade ernaast. Garneer met de bosui-salsa en de cashewnoten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders