Bowl met kippendij, aubergine en labne
Bowl met kippendij, aubergine en labne

Bowl met kippendij, aubergine en labne

met parelcouscous en cherrytomaten

Met labne, een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt, geef je een frisse draai aan deze bowl vol smaken.

Tags:
Calorie Smart
•Extra Veggies
Allergens:
Wheat
•Egg
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Giant couscous

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

40 g

Labneh

(Contains Egg, Milk)

½ piece

Onion

65 g

Red cherry tomatoes

½ sachet(s)

African-inspired spice mix

½ piece

Eggplant

½ piece

Garlic

½ piece

Carrot

100 g

Chicken thigh strips with Mediterranean herbs

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2747 kJ
Calories657 kcal
Fat25.1 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate68.9 g
Sugar14.9 g
Dietary Fiber12.3 g
Protein32.5 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Large Bowl
•Baking Sheet with Baking Paper
•Pan with Lid
•Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aubergine en wortel roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was of schil de wortel en snijd de wortel en aubergine in dunne halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen.
  • Meng in een grote kom de aubergine en wortel met de helft van de Afrikaanse kruiden en 1/4 el olijfolie per persoon.
  • Verdeel de aubergine en wortel over een bakplaat met bakpapier en rooster 10 - 12 minuten in de oven. 
Parelcouscous koken
2
  • Zet de parelcouscous onder water in een pan met deksel.
  • Kook de parelcouscous met 1/4 bouillonblokje per persoon, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Giet af indien nodig.
  • Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Meng in dezelfde grote kom de ui en cherrytomaten met de overige Afrikaanse kruiden en 1/4 el olijfolie per persoon. 
Kip bakken
3
  • Voeg de groenten toe aan de bakplaat en rooster nog 5 - 6 minuten mee. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 2 minuten.
  • Voeg de kippendijreepjes toe en bak 5 - 7 minuten, of tot de kip gaar is.
Serveren
4
  • Verdeel de couscous over diepe borden.
  • Serveer de gegrilde groenten en de kippendijreepjes over de couscous.
  • Garneer met de labne.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?