Pastinaken zijn eigenlijk een van de oudste groenten die we kennen. Ze werden al in de oudheid gekweekt en werden vaak gebruikt als zoetstof voor gerechten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Varkensboerenworst
(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Ei)
200 gram
Aardappelen
100 gram
Pastinaak
5 gram
Verse krulpeterselie & bieslook
40 gram
Uienchutney
25 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Wortel
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Olijfolie
1 tl
Mosterd
1
[Plantaardige] melk
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Weetje: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.
Tip: Je kunt eventueel de aardappelen, wortel en pastinaak ook schillen.
Tip: Schenk eventueel wat van het bakvet uit de ovenschaal over de stamppot.