BLT-salade met ei, avocado en yoghurtdressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BLT-salade met ei, avocado en yoghurtdressing

BLT-salade met ei, avocado en yoghurtdressing

geïnspireerd op het klassieke broodje met spek, sla en tomaat

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, dan verpak je ze samen in een papieren zak.

Labels:
Extra groente
Koolhydraatarm
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Ei

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Bruin tarwebroodje

50 gram

Spekreepjes

50 gram

Biologische halfvolle yoghurt

¼ head

IJsbergsla

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

¼ el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)709 kcal
Energie (kJ)2967 kJ
Vetten52.3 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten26.2 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels8.3 g
Eiwitten29.9 g
Zout2 g

Benodigdheden

Steelpan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Bord
Koekenpan
Saladekom
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een steelpan.
  • Voeg de eieren toe zodra het water kookt en kook ze 8 minuten voor een hardgekookt ei of 6 minuten voor een zachtgekookt ei.
  • Laat de eieren schrikken onder koud water, pel ze en snijd in partjes.
Croutons maken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bruine ciabatta in kleine blokjes en voeg toe aan een kom.
  • Meng de ciabattablokjes met de helft van de knoflook en 1/4 el olijfolie per persoon.
  • Verdeel de blokjes over een bakplaat met bakpapier en bak ze 8 - 10 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Croutons worden vaak gemaakt van witbrood. In dit recept gebruik je brood met meer volkoren meel en daarom meer vitaminen, mineralen en vezels. Net zo lekker en veel gezonder!

Sla mengen
3
  • Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes in 3 – 5 minuten krokant. Haal uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
  • Maak in een saladekom een dressing van de overige knoflook, de yoghurt en per persoon: 1/2 tl mosterd, 1/4 el extra vierge olijfolie, peper en zout (zie Tip).
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Snijd de ijsbergsla klein en meng samen met de tomatenblokjes door de dressing in de saladekom.

Tip: Houd je niet van rauwe knoflook? Voeg dan minder knoflook toe of laat het achterwege.

Salade maken
4
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Verdeel de salade over de borden.
  • Garneer met de avocado, eipartjes, spekreepjes en de croutons.