
BLT-salade met ei, avocado en yoghurtdressing
geïnspireerd op het klassieke broodje met spek, sla en tomaat
Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, dan verpak je ze samen in een papieren zak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Avocado
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Bruin tarwebroodje
(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Eieren, Lupine, Noten, Gluten, Sesamzaad)
50 gram
Spekreepjes
50 gram
Biologische halfvolle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ head
IJsbergsla
Zelf toevoegen
½ tl
Mosterd
¼ el
Olijfolie
¼ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Breng ruim water aan de kook in een steelpan.
- Voeg de eieren toe zodra het water kookt en kook ze 8 minuten voor een hardgekookt ei of 6 minuten voor een zachtgekookt ei.
- Laat de eieren schrikken onder koud water, pel ze en snijd in partjes.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de bruine ciabatta in kleine blokjes en voeg toe aan een kom.
- Meng de ciabattablokjes met de helft van de knoflook en 1/4 el olijfolie per persoon.
- Verdeel de blokjes over een bakplaat met bakpapier en bak ze 8 - 10 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Croutons worden vaak gemaakt van witbrood. In dit recept gebruik je brood met meer volkoren meel en daarom meer vitaminen, mineralen en vezels. Net zo lekker en veel gezonder!
- Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes in 3 – 5 minuten krokant. Haal uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
- Maak in een saladekom een dressing van de overige knoflook, de yoghurt en per persoon: 1/2 tl mosterd, 1/4 el extra vierge olijfolie, peper en zout (zie Tip).
- Snijd de tomaat in blokjes.
- Snijd de ijsbergsla klein en meng samen met de tomatenblokjes door de dressing in de saladekom.
Tip: Houd je niet van rauwe knoflook? Voeg dan minder knoflook toe of laat het achterwege.
- Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Verdeel de salade over de borden.
- Garneer met de avocado, eipartjes, spekreepjes en de croutons.