HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBLT Salade Met Ei, Avocado En Yoghurtdressing
topBanner
BLT-salade met ei, avocado en yoghurtdressing

BLT-salade met ei, avocado en yoghurtdressing

geïnspireerd op het klassieke broodje met spek, sla en tomaat

Lees meer

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, dan verpak je ze samen in een papieren zak.

Labels:Lekker snelCaloriebewust
Allergenen :EiGlutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

2 stuk(s)

Pruimtomaat

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Bruine ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

50 gram

Ontbijtspek

100 gram

Biologische halfvolle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ krop(pen)

IJsbergsla

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2682 kJ
Energie (kcal)641 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten26 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels8 g
Eiwitten26 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Steelpan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom
Bord
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een steelpan. Voeg de eieren toe zodra het water kookt en kook ze 8 minuten voor een hardgekookt ei of 6 minuten voor een zachtgekookt ei. Laat de eieren schrikken onder koud water, pel ze en snijd in parten. Snijd de pruimtomaat in blokjes. Snijd de peterselie fijn. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bruine ciabatta in kleine blokjes en voeg toe aan een kom Meng de blokjes ciabatta met 1 el olijfolie per persoon en de helft van de knoflook. Verdeel de blokjes over een bakplaat met bakpapier en bak ze 8 - 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur. Bak het ontbijtspek in 3 – 5 minuten krokant. Haal uit de pan en laat uitdruipen op een bord met keukenpapier. Maak in een saladekom een dressing van de rest van de knoflook, de peterselie, de yoghurt en per persoon: 1 tl mosterd, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Snijd de ijsbergsla klein en meng samen met de tomatenblokjes door de dressing in de saladekom.

4

Breek of snijd het ontbijtspek in stukken. Verdeel de avocado, partjes ei, het ontbijtspek en de croutons over de salade. Verdeel de salade over de borden.