Wil je voorkomen dat bieslook bij het snijden door de keuken vliegt? Houd de bieslook dan met één hand in een strakke bundel tegen de snijplank. Met de andere hand hak je het fijn met je mes. Dit zorgt ook voor gelijke stukken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Broccoli
25 gram
Kruidenroomkaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
25 gram
Witte kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))
1.5 stuk(s)
Tomaat
2.5 gram
Verse bieslook
(Kan bevatten: Selderij)
½ zakje(s)
Sesamzaad
(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
30 gram
Zongedroogde tomaten
100 gram
Gekruid kipgehakt
½ el
Witte balsamicoazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Laat het bladerdeeg in de koelkast liggen tot stap 3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het kipgehakt in 3 - 4 minuten los. Het hoeft nog niet helemaal gaar te zijn omdat je het verder bakt in de oven. Giet het kipgehakt af en bewaar apart (zie Tip).
Tip: Het kipgehakt gaat straks in het bladerdeeg en mag daarom niet te vochtig zijn. Giet dus goed af.
Breng ondertussen een laagje water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, 3 minuten. Giet af en spoel kort onder koud water. Snijd de zongedroogde tomaten fijn. Verkruimel de witte kaas. Meng in een kom de broccoli met het kipgehakt, de kruidenroomkaas, de zongedroogde tomaten, de Italiaanse kruiden en de helft van de witte kaas. Roer goed door.
Rol het bladerdeeg uit en leg op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de kip-broccolivulling over het midden van het bladerdeeg. Vouw de zijkanten van het bladerdeeg over elkaar om een lange rol te creëren. Duw de randen van het bladerdeeg aan en vouw de uiteinden dicht. Draai de bladerdeegrol om zodat de naad waar hij is dichtgevouwen naar beneden ligt. Vorm de bladerdeeg rol voorzichtig in een grote 'S' vorm (zie foto voor inspiratie).
Gebruik een mes om een aantal sneetjes te maken in het bladerdeeg. Verdeel daarna de sesamzaadjes over het bladerdeeg (zie Tip). Bak 25 - 35 minuten in de oven. Snijd ondertussen de tomaten in dunne partjes. Snijd of knip de bieslook fijn.
Tip: Je kunt het bladerdeeg ook insmeren met een beetje melk, zodat het er glanzend uitziet wanneer deze uit de oven komt.
Maak in een saladekom een dressing van witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de bieslook, tomaat en overige witte kaas toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Verdeel het gevulde bladerdeeg over de borden en serveer met de tomatensalade.
Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!