Beenham met haricots verts in spek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Beenham met haricots verts in spek

Beenham met haricots verts in spek

met aardappelpuree en geroosterde appel en peer

De beenham zit al in een jasje van honing en mosterd - dat past perfect bij het gegrilde fruit en de uienchutney en levert een harmonieuze feestmaaltijd op.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
Bereidingstijd1 uur
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

10 gram

Amandelschaafsel

200 gram

Beenham met honing-mosterdmarinade

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Peer

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

2.5 gram

Verse bieslook

150 gram

Haricots verts

1 plak(ken)

Ontbijtspek

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Pikante uienchutney

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Mosterd

½ el

Rodewijnazijn

¼ el

Olijfolie

25 ml

Zoutarme runderbouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1138 kcal
Energie (kJ)4763 kJ
Vetten62 g
waarvan verzadigd31 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers31 g
Vezels9.3 g
Eiwitten50 g
Zout4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel
Ovenschaal
Bakplaat met bakpapier
Aardappelstamper
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het goudbruin kleurt. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijden
2

Leg de beenham in een grote ovenschaal. Bak de beenham 30 - 40 minuten. Verwijder het klokhuis van de appel en peer en snijd de appel en peer in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot en snijd de bieslook fijn. Verwijder de steelaanzet van de haricot verts.

Spekrolletjes maken
3

Maak pakketjes van de haricot verts en wikkel het ontbijtspek eromheen. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de haricot verts met 1/4 el olijfolie per persoon en peper. Bak de laatste 15 minuten de haricotverts-spekrolletjes, de appel en de peer mee met de beenham in de oven.

Puree maken
4

Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg per persoon: 50 ml slagroom en 1/2 el roomboter toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens de helft van de bieslook en 1 tl mosterd per persoon toe en roer goed. Houd de puree tot serveren warm op laag vuur.

Saus maken
5

Verhit in een steelpan 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Bak de sjalot en de knoflook 2 - 3 minuten. Blus af met 1/2 el rodewijnazijn, de runderbouillon en de uienchutney. Laat in 8 - 10 minuten inkoken. Verlaag het vuur en voeg de overige slagroom, peper en zout toe en roer goed door. Verhit nog 2 - 3 minuten.

Serveren
6

Snijd de beenham in plakken en verdeel over de borden. Serveer met de aardappelpuree, haricot verts en de geroosterde appel en peer. Garneer het fruit met het amandelschaafsel en de overige bieslook. Serveer met de uienchutneysaus.