topBanner
Bavette met gepofte aardappelen met zure room

Bavette met gepofte aardappelen met zure room

met balsamico-tomaatjes en salade van meloen en feta

Bourgondisch
Lees meer

Bavette is een stuk van het rund dat wordt gesneden uit de vang - tussen bil en borst. Deze spier beweegt veel en geeft de bavette zijn unieke structuur en excellente smaak.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

10 gram

Verse munt en bieslook

100 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

250 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Cantaloupemeloen

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 gram

Verse tijm

2 stuk(s)

Bavette van Blonde d'Aquitaine

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

4 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3966 kJ
Energie (kcal)948 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers25.0 g
Vezels9 g
Eiwitten51 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Aluminiumfolie
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Ovenschaal
Saladekom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de bavette uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de aardappelen. Halveer kleine aardappelen in de lengte en snijd grote aardappelen in kwarten. Scheur per persoon een vel aluminiumfolie van 30 bij 30 cm af. Leg de aardappelen erop en meng met de helft van de olijfolie, peper en zout. Vouw het aluminiumfolie goed dicht en leg de pakketjes op de rechterkant van een bakplaat met bakpapier en bak 35 - 45 minuten, of tot ze gaar zijn.

2

Snijd de bieslook fijn.Meng in een kleine kom de zure room met de bieslook. Breng op smaak met peper en zout.

3

Meng in een ovenschaal de cherrytomaten met de overige olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Zet bij de aardappelen in de oven en bak de laatste 15 minuten mee, of tot de tomaten gaar zijn.

4

Halveer de meloen, schep met een lepel de zaden eruit en snijd in parten. Verwijder de schil en snijd in blokjes. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd in reepjes.Meng de meloen en munt in een saladekom en breng op smaak met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, peper en zout.Verbrokkel de feta erboven.

5

Wacht totdat de aardappelen en tomaten bijna klaar zijn.Wrijf de bavette in met peper en zout. Verhit een koekenpan op hoog vuur en voeg de roomboter toe zodra de koekenpan heet is. Voeg de bavette en de takjes tijm toe aan de koekenpan. Bak de bavette 1 - 2 minuten per kant. Haal de bavette uit de pan en laat 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

6

Snijd de bavette tegen de draad van het vlees in dunne plakken en verdeel over de borden. Leg de cherrytomaten er deels over en deels naast. Leg de pakketjes met gepofte aardappelen erbij en vouw het aluminumfolie iets open. Pas op voor de stoom!Garneer met de zure room.Serveer de feta-meloensalade erbij.