Speciaal ingrediënt in je box! Het zwarte sesamzaad geeft dit gerecht een diepe, nootachtige smaak en de subtiele bitterheid brengt alles mooi in balans.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Mini-komkommer
50 gram
Gesneden spitskool
50 gram
Sugarsnaps
20 gram
Zoete Aziatische saus
(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)
3 stuk(s)
Bao-broodje
(Bevat: Tarwe)
1 tl
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Varkenshaas
(Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)
¼ zakje(s)
Zwart sesamzaad
(Bevat: Sesamzaad)
½ stuk(s)
Rode ui
1 el
Bruine basterdsuiker
1.75 el
Zonnebloemolie
10 gram
Bloem
1 tl
Suiker
Water
1.5 el
Wittewijnazijn
½ el
[Zoutarme] sojasaus
naar smaak
Peper en zout
Haal de varkenshaas uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de komkommer in dunne repen zodat ze makkelijk in de broodjes passen. Meng in een grote kom de suiker, de wittewijnazijn en een snuf zout. Voeg de spitskool en de komkommer toe, schep om en laat intrekken tot serveren (zie Tip).
Tip: Vind je de spitskool te grof gesneden om rauw te eten? Snijd deze dan nog iets fijner.
Rasp de gember fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Meng in een kleine kom de bruine suiker met de sojasaus en een scheutje zonnebloemolie (zie Tip). Voeg de bloem toe aan een kom. Snijd de varkenshaas in dunne plakken en wrijf in met peper en zout. Voeg de varkenshaas toe aan de kom zodat alle kanten bedekt zijn met een dun laagje bloem.
Tip: Houd je van pittig? Voeg dan een beetje sambal of sriracha toe.
Bak de bao-broodjes 4 - 5 minuten in de oven. Verhit ondertussen een klein scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook 1 minuut. Voeg de sugarsnaps toe en bak 3 - 4 minuten. Blus af met de helft van de zoete Aziatische saus en breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen een flinke scheut zonnebloemolie in een tweede grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de pan goed heet is, de varkenshaas 1 minuut per kant. Zorg dat er genoeg ruimte is in de pan om de plakken naast elkaar te leggen (zie Tip). Haal de varkenshaas uit de pan en bewaar apart. Het vlees hoeft nog niet gaar te zijn.
Tip: Als de pan te klein is kun je dit in meerdere keren doen.
Voeg de gember, de ui en de overige knoflook toe aan de pan van de varkenshaas en bak 2 - 3 minuten op middellaag vuur. Voeg het suiker-sojasausmengsel uit stap 2 en de aangegeven hoeveelheid water toe. Breng aan de kook en voeg de varkenshaas weer toe aan de pan zodra de saus begint te borrelen. Roer regelmatig door tot de saus indikt en aan het vlees begint te plakken.
Vul de bao-broodjes met wat van de zoetzure groenten en de sticky varkenshaas. Besprenkel met de overige zoete Aziatische saus. Serveer met de sugarsnaps en de overige zoetzure groenten. Garneer met het zwarte sesamzaad.