Deze zelfgemaakte bami geef je een Surinaamse twist. Wist je dat ze daar vaak spaghetti voor gebruiken in plaats van mie?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 tl
Verse gember
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
90 gram
Spaghetti
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
â…“ zakje(s)
Surinaamse kruiden
100 gram
Kippendijreepjes met kebabkruiden
¼
Tomatenpuree
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
5 gram
Verse bladselderij
(Bevat Selderij)
15 gram
Gefrituurde uitjes
(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)
½ el
Zonnebloemolie
0.12 stuk(s)
Zoutarm runderbouillonblokje
½ el
[Zoutarme] ketjap manis
1 el
Wittewijnazijn
½ el
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Tip: Je hoeft de gember niet te schillen voordat je hem raspt. Geen rasp in huis? Schil de gember dan wel en snijd zo fijn mogelijk.
Tip: Net als bij marineren trekken de smaken van de dressing nog beter in als je het een tijdje laat staan. Heb je geen haast? Wacht dan 5 minuten na het toevoegen van de komkommer voor je verdergaat met de rest van de stappen.
Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.
Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak toe.