Baguette met gekruide kip en mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Baguette met gekruide kip en mozzarella

Baguette met gekruide kip en mozzarella

met paprika en frisse salade

In dit gerecht gebruik je BBQ rub. Het gerookte paprikapoeder en de geroosterde ui in deze kruidenmix zorgen voor een smaakvol geheel.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Tarwe
Gerst
Rogge
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

⅔ stuk(s)

Little gem

¼

Tomatenpuree

½ stuk(s)

Tomaat

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

BBQ-rub

5 gram

Verse bladpeterselie

25 gram

Gesneden ui

50 gram

Paprikareepjes

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 tl

Honing

1 tl

Mosterd

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)917 kcal
Energie (kJ)3837 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers17 g
Vezels9 g
Eiwitten44 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de baguette 6 - 8 minuten in de oven, of tot hij goudbruin kleurt. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan.

Bakken
2

Voeg de gesneden ui en knoflook toe aan de koekenpan en fruit 1 minuut. Voeg de paprikareepjes en het kipgehakt toe en bak het kipgehakt in 4 - 5 minuten los. Voeg de tomatenpuree, de BBQ kruiden en per persoon: 30 ml water en 1/2 tl suiker toe aan de koekenpan. Laat het geheel 2 - 3 minuten op middelhoog vuur pruttelen of totdat het water is verdampt.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Salade maken
3

Snijd de sla grof en de tomaat in blokjes. Snijd de bladpeterselie grof. Meng in een saladekom de mayonaise met per persoon: 1 tl honing en 1 tl mosterd. Breng flink op smaak met peper en zout. Scheur de mozzarella in stukken. Meng de sla, tomatenblokjes en bladpeterselie door de dressing.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de mozzarella. De overige mozzarella kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of er je boterham mee beleggen.

Serveren
4

Snijd het broodje in de lengte open, maar niet helemaal doormidden. Verdeel het kipgehakt erover. Beleg het broodje met de mozzarella. Leg het broodje op het bord. Serveer de salade ernaast.

Tip: Heb je tijd over? Plaats het broodje, eventueel in een ovenschaal, voor 2 - 3 minuten terug in de oven zodat de mozzarella smelt.