In dit gerecht gebruik je BBQ rub. Het gerookte paprikapoeder en de geroosterde ui in deze kruidenmix zorgen voor een smaakvol geheel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
2 stuk(s)
Witte demi-baguette
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenNoten, Ei, Lupine, Sesam, Melk (inclusief lactose), Soja)1.33 krop(pen)
Little gem
½
Tomatenpuree
1 stuk(s)
Pruimtomaat
1 stuk(s)
Mozzarella
(BevatMelk (inclusief lactose))1 zakje(s)
BBQ rub
10 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevattenSelderij)50 gram
Gesneden ui
100 gram
Paprikareepjes
50 gram
Mayonaise
(BevatEi, Mosterd)1 stuk(s)
Knoflookteen
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))2 tl
Honing
2 tl
Mosterd
1 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de baguette 6 - 8 minuten in de oven, of tot hij goudbruin kleurt. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan.
Voeg de gesneden ui en knoflook toe aan de koekenpan en fruit 1 minuut. Voeg de paprikareepjes en het kipgehakt toe en bak het kipgehakt in 4 - 5 minuten los. Voeg de tomatenpuree, de BBQ kruiden en per persoon: 30 ml water en 1/2 tl suiker toe aan de koekenpan. Laat het geheel 2 - 3 minuten op middelhoog vuur pruttelen of totdat het water is verdampt.
Snijd de sla grof en de tomaat in blokjes. Snijd de bladpeterselie grof. Meng in een saladekom de mayonaise met per persoon: 1 tl honing en 1 tl mosterd. Breng flink op smaak met peper en zout. Scheur de mozzarella in stukken. Meng de sla, tomatenblokjes en bladpeterselie door de dressing.
Snijd het broodje in de lengte open, maar niet helemaal doormidden. Verdeel het kipgehakt erover. Beleg het broodje met de mozzarella. Leg het broodje op het bord. Serveer de salade ernaast.