topBanner
Aziatische noedelsoep met speklapreepjes

Aziatische noedelsoep met speklapreepjes

met paddenstoelenbouillon en verse udonnoedels

Supersnel
Lees meer

Voor deze Aziatische noedelsoep maak je zelf een paddenstoelenbouillon met gember, rode peper en knoflook - wij hebben ze vast voor je gesneden!

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuk(s)

Speklap

20 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

350 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

2 el

Vietnamese saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

200 gram

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

10 gram

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

800 ml

Groentebouillon

2 el

Zonnebloemolie

1 el

Ketjap

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3067 kJ
Energie (kcal)733 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels4 g
Eiwitten30 g
Zout7.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Soeppan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.Snijd de speklapjes in reepjes en bak de speklapjes 4 - 8 minuten.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan en fruit de verse gember, knoflook en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur.Bereid ondertussen de bouillon.

2

Voeg de gesneden paddenstoelen toe aan de soeppan en bak 2 minuten. Blus af met de groentebouillon en Vietnamese saus. Voeg de verse udonnoedels toe, breng aan de kook en kook 4 minuten.

3

Voeg de ketjap toe aan de speklapjes en bak nog 2 minuten, of totdat het stroperig wordt. Snijd de bladpeterselie grof.

4

Serveer de noedelsoep in diepe kommen en leg de speklapreepjes erop. Garneer met de verse bladpeterselie.